8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

İspir'de avcılık kursu açıldı

İspir İlçesi'nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile avcılık kursu açıldı. 

İlçedeki avcıların talebi üzerine açılan kurs 25 Şubat İlköğretim Okulu salonunda devam ediyor. 

Kursiyerlere avcılığın tarihi, avcılıkla ilgili mevzuat, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması, avcılıkta ahlaki değerler, yurdumuzda av hayatı , av hayvanları , av silahları ve uygulaması , sağlık konularında bilgiler veriliyor. 

Kursta Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürü Mustafa Şentürk , DKMP Mühendisi Metin Demir , Orman Mühendisi Gökhan Yıldırımlı , İspir Orman Bölge Şefi Yunus Emre Can, İspir Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Aşkın Doğan, İspir Sağlık Meslek Lisesi Meslek Bilgisi Öğretmeni Muammer Çalgan eğitimci olarak görev aldı. Toplam 40 kişinin katıldığı, 32 saatlik kursta sonra başarılı olanlara avcılık belgesi verilecek. Avcılık belgesi olmayanların bundan böyle avlanamayacağı belirtildi. 

İspir Halk Eğitim Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Yılmaz, kursu açmadaki amaçlarının Kara Avcılık Kanununu kursiyerlere anlatmak, halkın bilinçli bir şekilde avcılık yapmasını ve çevreyi korumasını sağlamak olduğunu belirterek, bu tür faaliyetlerin gelen talepler doğrultusunda devam edeceğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 14:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?