7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İspir'de turizm eğitimi

İspir ilçesinde Efes Pilsen'in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte düzenlediği turizm eğitimine katılan 100 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından verilen turizm eğitimde başarılı olan 100 kişi sertifikalarını İspir Doğa Sporları Merkezi’nde aldı.

Törene katılan Efes Bira Grubu Türkiye Bölge Başkanı Semih Maviş, Efes Pilsen'in kurulduğu günden beri toplumun hayat seviyesini yükseltmek amacıyla yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerini aynı anlayışla devam ettirdiğini ifade etti. Ülkenin her köşesinde her bir insanın değerini yükseltmek için yapacak çok işin olduğunu ifade eden Maviş,”Yapılan araştırmalar ülkemizin en önemli sorunları olarak eğitim ve işsizliğin ön planda olduğunu gösteriyor. Çözüm ise ekonomik anlamda güçlü merkezlere doğru insan gücü akışı yerine, her bölgede özgün iş alanları ve istihdam oluşturmaktan geçiyor. Bu doğrultuda turizm, Türkiye ekonomisine sağlayacağı önemli potansiyel itibarıyla yeni kalkınma modelinin ortak paydası olarak karşımıza çıkıyor. Turizm sektöründe yapılan her türlü harcama ekonomik bir hareketlilik ve canlılık oluşturuyor." dedi.

Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi (DATUR) Danışmanı Prof. Dr. Erol Çakmak da Efes Pilsen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNDP işbirliğinde DATUR Projesi’nin uygulandığını belirterek, proje kapsamında yapılan çalışmaların Çoruh Vadisi'nin çehresini değiştirdiğini anlattı. Vadinin atıl durumdaki doğal ve kültürel zenginliklerinin ortaya çıkarıldığını, bölge insanının turizm odaklı istihdamında önemli sonuçlar elde edildiğini kaydeden Çakmak, şunları söyledi:"2007'de uygulamaya başlayan DATUR, Çoruh Vadisi'ndeki kültürel ve doğal varlıkları turizme kazandırmayı ve bölge halkının refah seviyesinin artırılmasını amaçlıyor. Bu doğrultuda turizm eğitimi çalışmaları, rafting gibi doğa sporları etkinlikleri ve ulusal düzeyde kuş gözlem festivali düzenlendi. Bu etkinlikler bölgenin doğal ve kültürel varlıklarının tanıtımına etki sağladı. 8 acente Çoruh Vadisi'ni tur kapsamına aldı. Bu gelişmelerin gelecek yıllarda artmasını bekliyoruz."

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Törende ayrıca Efes Pilsen ve UNDP'nin ortaklaşa düzenlediği potansiyel kadın girişimcilerine yönelik ''Girişimcilik Eğitimine'' katılan 24 kadına da sertifika verildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 12:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?