4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İspir'in kurtuluşunun 91. yıldönümü

Erzurum'un İspir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü bugün düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

İspir ilçesindeki kutlama törenlerine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, İspir Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Osman Çakır, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kaymakam Hüseyin Engin Sarıibrahim, Belediye Başkanı Osman Çakır ve Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Celal Acar'ın halkı selamlamasıyla devam etti. Törenler renkli gösterilere sahne oldu.

Törende bir konuşma yapan Bakan Akdağ, Mehmet Akif Ersoy'un, ''Allah bu millete bir kere daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin'' sözünü hatırlatarak, "Ne acılardan geçerek bugünlere kavuştuk, bunları hepimiz çok iyi biliyoruz. Dünya değişiyor, yenileniyor. Ve kuşkusuz bizler de Türkiye olarak dünyadaki yerimizi alıyoruz. Dünyanın büyük ve güçlü bir ülkelerinden biri olan Türkiye hızla geliştiği bu yıllarda yerini bir kere daha belirlemiş oluyor. Bugünkü iftihar tablosunu görmek istemeyenler olabilir. İçinde bulunduğumuz istikrar ortamından rahatsızlık duyanlar olabilir ama onlar istemese de Türkiye gelişmiş, kalkınmış, özgür ve demokratik bir ülke olarak yürüyüşüne devam edecektir. Çünkü bütün ülkenin arzusu budur. Ne demokrasi dışı yöntemlerden medet umarak ne de krizlere sarılarak gidebilecekleri bir yeri olanlara Türkiye'de alan kalmamıştır. Türkiye içine kapanamayacak kadar büyük bir ülkedir. Bu gerçeği herkesin iyi bilmesi lazım. Filistin'de, Kıbrıs'ta, Kuzey Irak'ta birileri tarafından sorun yumağına çevrilmek istenen sorunlarda biz sadece dostluğa ve barışa katkı sağladık. Türkiye artık el pençe divan duran bir ülke değildir. Nasıl tarihimizde atalarımız bunu ortaya koymuşsa bugün de hükümet olarak bu önemli davranışı ayakta tutmayı ziyadesiyle önemsiyoruz" dedi.

Çok sayıda İspirli vatandaşın coşkuyla izlediği törenler sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın uyarısı üzerine temsili kurtuluş gösterisinde ateşli silahlara yer verilmedi. Töreni izleyen çocukların ise oyuncak tabancalarla sürekli ateş etmeleri dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?