7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İsrail Erzurum'da kınandı

İsrail'in Gazze'ye yaptığı ve 300'e yakın insanın hayatını kaybettiği saldırı Erzurum'da protesto edildi. "Kahrolsun İsrail" sloganlarının atıldığı protestoda polis geniş güvenlik tedbirleri aldı. 

Lala Paşa Camii avlusunda ikindi namazının ardından toplanan Anadolu Gençlik Derneği'ne mensup yaklaşık 100 kişi İsrail'i protesto etti. Filistin ve Türk Bayraklarını açan kalabalık, "Kahrolsun Filistin" ve " Hamas Arkandayız" sloganları atarak tekbir getirdi. 

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, daha sonra yaptıkları basın açıklamasıyla İsrail'e tepki gösterdiler. Bazı vatandaşların da destek verdiği protesto gösterisinde konuşan grup sözcüsü, İsrail'in bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştirdiğini belirtti. İsrail'in füze saldırılarıyla gerçekleştirdiği katliamların yarı sıra uygulanan abluka nedeniyle binlerce Filistinlinin açlık, susuzluk ve ilaçsızlık nedeniyle toplu ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. 

Protesto sırasında resmi ve sivil polis ekipleri geniş güvenlik tedbiri aldı. Protesto saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilerin ruhuna dua edilerek olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 17:39:06
Güncelleme :28 Aralık 2008 Pazar 17:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Enigma IP: 88.250.74.xxx Tarih : 29.12.2008 09:41:00

Gazze Şeridinde olanları kınıyorum.İsrail, Hümanist değerlerden yoksun olduğunu bir kez daha gösterdi.Haberinizin bir kısmında "Kahrolsun Filistin" ifadesi geçiyor."Kahrolsun İsrail" olması gerekmiyor mu? Çünkü olan tepkiler İsrail'e yönelik...