4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İsrail'e protesto

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları Erzurum'da Cuma namazı sonrasında yoğun kalabalık tarafından eksi 20 derece soğuk hava altında protesto edilirken, zaman zaman gergin anlar yaşandı. İsrail bayrağının yakıldığı protestoda da üç kişi geçici süre gözaltına alınırken, Gazze kentinde yaşayan bir doktorun yapılan canlı telefon bağlantısında anlattıkları herkesin kanını dondurdu.

İsrail'e tepkiler tüm yurtta çığ gibi büyürken bugün Erzurum'da Lalapaşa Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından bir protesto eylemi gerçekleşti. Namaz sonrası toplanan bine yakın vatandaş, gıyabi cenaze namazı kılarak, Filistinliler için dua etti. Daha sonra pankartlar açarak, "Kahrolsun İsrail", "Hamas'a selam direnişe devam" şeklinde sloganlar atan protestocular arasında yer alan bazı kişilerin provokatörlük yapmaları üzerine polis ile bu grup arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Üç kişi geçici süreyle gözaltına alınarak kalabalık arasından çıkarılırken, olayların büyümemesi için Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, megafonla katılımcılara seslendi. Daha sonra Gazze'de yaşayan bir doktorun yapılan canlı telefon bağlantısında anlattıkları herkesin kanını dondurdu. Telefon konuşmasında çok sayıda caminin vurulduğu ve yüzlerce çocuğun katledildiğini anlatan doktor, katılımcıların gözyaşına boğulmasına neden oldu.

Telefon bağlantısı sonrasında slogan atan kalabalık İsrail bayrağını yaktı. Polisin müdahalesiyle protesto gösterisi olaysız bir şekilde sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?