6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İşsiz kalan muavinler eylem yaptı

Erzurum’da yarın işlerine son verilecek 400’e yakın minibüs muavini eylem yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Trafik Komisyonu’nun şehir genelindeki minibüs hatlarında 1 Mart’tan itibaren muavin çalıştırılmaması yönünde aldığı karar, bugün muavinleri sokağa döktü.

Yaklaşık 400 muavin, alınan kararı protesto etmek için 100. Yıl Anıtı önünde eylem yaptı. Ağızlarını bantla kapatan muavinler, "Başbakan bizi duy", "İşsizliğe son verecektiniz, işsiz bıraktınız", "AB’ye değil önce bize sahip çıkın", "Güvendiğimiz dağlara AK Parti yağdı" şeklinde yazılı pankartlar açtı.

Geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı eylemde muavinler adına bir basın açıklaması yapan Mustafa Turgut, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girme uğruna verdiği tavizler arasında ilk kurbanların muavinler olduğunu söyledi. Muavinliğin bir meslek olmadığını, ancak geçim sıkıntısı çeken birçok gencin ekmek kapısı olduğunu ifade eden Turgut, "Başbakanımıza bir kez daha seslenmek istiyoruz. Eğer AB uyum sürecinde işimize son veriliyorsa, memlekette bizden başka sorun yoksa, sorun bizlersek, AB’ye girmenin ilk kurbanları olma uğruna bizler de varız" dedi.

Basın açıklaması sonrasında alınan kararı ıslık ve alkışlarla protesto eden muavinler, daha sonra davul-zurna eşliğinde halay çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 16:58:07
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 14:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?