4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İşsizlere Vali desteği

Erzurum'da işsizlere iş ümidi amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde fidan dikimi işinde çalıştırılmak üzere mevsimlik işçi alımı başladı.

Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) kayıtlı olanlar arasından seçilen işçiler için bugün bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum Valiliği SYDV ve İş Bulma Kurumu aracılığıyla kentteki işsizlerin sayısının azaltılması amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde yaz sezonunda çalıştırılmak üzere Vali Sami Bulut öncülüğünde işçi alımı başlatıldı. Önceki yıllar Erzurum'dan işçi bulunamadığı için başka bölgeden fidan dikimi işinde çalıştırılmak üzere vatandaşlar getirilmesine tepki gösteren Vali Sami Bulut, "Erzurum'un işini Erzurumlu yapsın" sloganıyla konunun üzerinde durdu. Bu kapsamda SYDV'den yardım alan kazma kürek işinde çalışabilecek kapasitedeki vatandaşlar mesaj gönderilerek bugün Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek tanıtım toplantısına davet edildiler. Toplantıda Erzurum'un kuzey ilçelerinde yapılacak ağaçlandırma çalışması anlatılarak, gönüllü alınacak işçilerin şartları hakkında bilgiler verildi. Sigortasız ve yemek masraflarını işçilerin kendilerinin karşılayacakları, çalışma verimine göre ücretin 700 ile bin lira arasında değişeceğinin belirtildiği toplantıda yeşil kartlardan yararlanma hükmünün süreceği kaydedildi.

Erzurum Valisi Sami Bulut, amaçlarının bu çerçevede Erzurum'daki işsizlere iş imkanı ve bir nebze de olsa yardımda bulunmak olduğunu ifade ederek, "Buraya gelen arkadaşlarımız SYDV'den yardım alanlar. İşsizlik, global kriz son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Siz iş arıyorsunuz, Orman Bölge Müdürlüğümüz de işçi. Mevsimlik işçi olarak çalışıp, ailenize ekmek parası götürün" dedi.

Daha sonra Vali Bulut, işçilerin sorularını yanıtladı. İşçiler ise yemek verilmemesi ve paranın azlığından yakındılar. Bilgilendirme toplantısı sonrasında fidan işinde çalışmak isteyenler kayıtlarını yaptırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?