7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İşsizlik çağrı merkezleriyle azalıyor

DOĞU’DA İŞSİZLİK ÇAĞRI MERKEZLERİYLE AZALIYOR

Sanayi sektörü gelişmediği için işsizliğin yoğun olduğu Doğu Anadolu’da çağrı merkezleri, istihdamda önemli bir açığı kapatıyor. Yüksek teşviklerin dahi yatırımcı çekmeyi başaramadığı Doğu’ya, Ulaştırma Bakanlığı'ndan çağrı merkezi müjdesi geldi.

Çağrı merkezlerini Doğu’ya yayılmasını hedefleyen Ulaştırma Bakanlığı, işsizlik problemini bu şekilde çözmeyi hedefliyor. Çağrı merkezlerinin yaygınlaştırılması için mevzuatta düzenleme yapılırken, çağrı merkezlerinin, istihdam kaynağı olarak doğu ve güneydoğuda yayılması hedefleniyor. Erzurum, Bingöl ve Erzincan gibi illerde çağrı merkezi kurduklarını belirten yetkililer, doğuda dört kentte daha çağrı merkezi kurma hazırlıkları yürüttüklerini söylediler.

Çağrı merkezlerinin doğuya kurulması için bir takım teşviklerin de olabileceğini kaydeden yetkililer, “Düşük maliyetli, işgücü de çok ucuz. Verilen hizmet açısından İstanbul ve Hakkari açısından fark yok. İşletmeciler bu yönde teşvik ediliyor” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı’nca hayata geçirilmesi düşünülen yeni çağrı merkezi yatırımların kent için önemli olduğunu belirten Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, “Çağrı merkezlerinin yaygınlaşması beraberinde istihdama katkı yapıyor. Benzeri yatırımların artmasıyla Erzurum, bir cazibe merkezi haline gelecektir. Binlerce insan iş sahibi olurken, ekonomi de olumlu yönde gelişecektir” dedi.

DOĞU’DA İŞSİZLİK ÇAĞRI MERKEZLERİYLE AZALIYOR
DOĞU’DA İŞSİZLİK ÇAĞRI MERKEZLERİYLE AZALIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 12:24:00
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 12:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?