7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İstanbul'da 2011 coşkusu

İSTANBUL'DA 2011 COŞKUSU...

İstanbul'da Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92'nci yıldönümü için düzenlenen geceye 2011 Erzurum Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları damgasını vurdu. İstanbul Erzurumlular Kültür Ve Dayanışma Vakfı tarafından Beylikdüzü Kaya Ramada Otel'de düzenlenen 'Kurtuluş Gecesi' etkinliklerine katılan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Erzurum'a Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı spor yatırımını yapıyoruz" dedi.

Bakan Özak,İ stanbul'da yaşayan Erzurumluların katıldığı gecede yaptığı konuşmada, "Pergelin bir tarafını Erzurum'a koyun ve bin 500 kilometrelik bir daire çizin, o daire içerisinde Erzurum'da şu an yapıldığı gibi tesisleşme yok. Belki Slovenya'da var, belki Soçi'de yapılacak.Erzurum, mevcut yatırımların tamamlanmasıyla birlikte kış oyunlarıyla ilgili dünyada en önemli merkez oluyor. Türkiye'nin bu tarihi kentini atlama kuleleri, salonlar, pistler ve mekanik tesisleri ile 500 milyon dolarlık yatırım yapılıyor. Erzurum'da, Palandöken gibi bir kaç Palandöken daha oluyor'' dedi.

GÖREV SIRASI ERZURUMLU İŞADAMLARINDA

Erzurum Milletvekilleri, Muzaffer Gülyurt, Saadettin Aydın, Zeki Ertugay, Vali Sebahattin Öztürk,İstanbul'daki Erzurumlu bürokratlar ve siyasetçilerin katıldığı gecede Erzurumlu İşadamlarına çağrıda bulunan Devlet Bakanı Özak, "Palandöken'deki oteller artık yeterli değil. Konaklı Bölgesi'nde de oteller yapılması gerekiyor.2011 sonrası Erzurum'un Avrupa'nın en önemli kayak merkezi olması için Erzurumlu işadamlarının doğdukları bu kente yatırım yapmaları gerekiyor.Devlet ve hükümetimiz üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Şimdi görev sırası Erzurumluların" diye konuştu.

ÇOK BAŞARILI BİR ORGANİZASYON OLACAK

İstanbul'da yaşayan Erzurumluların yoğun ilgi gösterdiği gecede 2011 Erzurum Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarıyla ilgili olarak bir sunum yapan Genel Koordinatör Bekir Korkmaz ise, şehirde yapılan spor tesislerinin yüzde 60'ının tamamlandığını ifade etti. Korkmaz,"Bu organizasyon Türkiye'nin tarihindeki en önemli kış spor organizasyonu. Şu anda Erzurum'da 2011 ile ilgili olarak devam eden tesis inşaatları sorunsuz şekilde planlandığı gibi ilerliyor.Sayın Başbakanımız da, hükümetimiz de bu organizasyona büyük önem veriyorlar. Sürekli çalışıyoruz. Ankara'da ve Erzurum'da Koordinatörlüğümüz bünyesinde birer merkezimiz var. Üniversitesi, belediyesi, valiliği ve sivil toplumuyla çok başarılı bir organizasyon yapacağız" dedi.

ERZURUM'U 2011 BİRLİKTE DÜNYA TANIYACAK

Oyunların alınış sürecinden günümüze kadar gelinen aşamada organizasyona katkı sunan ve destek veren herkese teşekkür eden Genel Koordinatör Korkmaz, imaj, halkla ilişkiler ve tanıtım konusunda sunulan projelerin HDK toplantısında ele alınacağını ve önümüzdeki aylardan itibaren çok yoğun bir tanıtım çalışması içerisinde olacaklarını söyledi. Oyunların başarılı bir şekilde tamamlanmasının önemli bir ayağının da halkın bu organizasyona katkısının sağlanması olduğunu anlatan Korkmaz,bu anlamda bütün Erzurumlulardan destek ve katkı beklediklerini dile getirdi.

İstanbul Erzurumlular Kültür Ve Dayanışma Vakfı Başkanı Muammer Alemdaroğlu ise, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'un geleceği için bir dönüm noktası olacağına inandıklarını belirterek geceye katılan Devlet Bakanı Faruk Özak ve 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz'a teşekkür ederek başarı diledi.

Erzurumlu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır'ın konserilme devam eden 'Kurtuluş Gecesi'nde gurbetteki dadaşlar doyasıya eğlenerek birbirleriyle hasret giderdi.

İSTANBUL'DA 2011 COŞKUSU...
İSTANBUL'DA 2011 COŞKUSU...
İSTANBUL'DA 2011 COŞKUSU...
İSTANBUL'DA 2011 COŞKUSU...
İSTANBUL'DA 2011 COŞKUSU...
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 14:58:00
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 15:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?