4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İşte 2009’un vergi rekortmenleri

2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU

Erzurum’da 2009 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri ile yüksek düzeyde ihracat yapan firmalar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonundaki törene Vali Sebahattin Öztürk, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Vergi Dairesi Gelir İdaresi Grup Müdürü Ziya Çizioğlu, Kızılay Bölge Başkanı Mithat Turgutcan, ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve vergi rekortmenleri katıldı.

2009 yılı Vergi Ödül töreni ve Yüksek düzeyde ihracat yapan firmalar ödül töreninde konuşan Vali Sebahattin Öztürk, başarılı bir şekilde sonuçlanan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın kente çok önemli bir katkı yaptığını söyledi. Vali Öztürk, “Kış Oyunları bitti ama Erzurum’un gündemi artık kış sporlarıdır. Bundan sonraki tüm faaliyetlerde bunu gündemde tutalım. Şehrin kalkınması için kış turizmi, önemli bir mihenk taşıdır” dedi.

Ekonomik koşullardaki zorluğa karşın ayakta kalan ve vergilerini ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunanlara teşekkür ettiğini belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir ülkede yaşayan insanların refahının, o ülkede uygulanan iktisadi politikaların başarısıyla doğru orantılı olduğunu söyledi. Bu güne kadar önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve daha fazlasını geçirmenin gayretinde olduğunu kaydeden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, “Bütün bunları hayata geçirmek için gereken ilk şey finansman gibi görünse de, önemli olan üyelerden alacağımız güçtür. Bu gün bulunduğumuz noktada bir başarı söz konusuysa, bu üyelerimizin başarısıdır. Her türlü zorluğa karşı yatırıma ve üretmeye devam edip, istihdam oluşturan, ihracat geliri sağlayan ve vergisini düzenli olarak ödeyen tüm üyelerimizi kutluyor, üretimin ve ihracatın devamını diliyorum. Elbette bütün bunları olurken, bürokrasiyi arkamızda destek ve çözüm önerileriyle yanımızda görmek, en büyük arzumuzdur. Erzurum’daki açılan ve kapanan işletmeler açısından değerlendirdiğimizde son iki yılda açılan ve kapanan şirket sayılarının birbirine yakın olduğunu görüyoruz. Şöyle ki, odamız kayıtlarına göre 2009 Ocak ayından bu güne kadar 940 işletme faaliyete başlarken buna karşılık 961 işletme de faaliyetine son verdi. Üzülerek ifade ediyorum ki, ülkemizdeki kayıt dışı ekonomi zararlı boyutlara ulaşmıştır. Kayıt dışı ekonomi sürdüğü sürece dünya ekonomisinde söz sahibi olmamız mümkün değildir. Kayıt dışını bitirmemiz kaçınılmazdır. Kayıt dışının varlığı, haksız rekabet ortamı oluşturmaktadır. Yasal düzenlemeler hızla tamamlanarak, mükellef lehine değişiklikler yapılmalı ve kayıt dışı olanlar kayıt altına alınarak vergi adaleti sağlanmalıdır. vergi tabana yayılmalıdır. bu bağlamda kayıt dışı üretimin kayıt altına alınması amacıyla, prim sistemine dahil ürün sayısının ve prim miktarlarının arttırılması büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan ödül töreninde, 2009 yılı Kurumlar Vergisi’nde dereceye giren Aşkale Çimento Sanayi Ticaret A.Ş’ye, Buhara Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti’ye, Çimenler Otomotiv Ticaret Sanayi A.Ş’ye, Satılmaz Nakliyat İnşaat Nakliyat Ltd. Şti’ye, Nur-Tek Enerji Doğalgaz Nakliye Ltd. Şti’ye, Doğu Tıp Merkezi Ltd. Şti’ye, Yılmaz Elektrik Sanayi Ltd. Şti’ye ve Me-Ka İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti’ye düzenlenen törenle ödülleri verildi.

2009 yılı Gelir Vergisi ödülleri Lütfü Yücelik, Arif Recai Uzunlar, Ahmet Yeşildağ, Nuri Büyük, Mustafa Bahadır Sağlam, Galip Orhan Ahıskalı ve Cemil Kara’ya, 2009 Yüksek düzeyde ihracat yapan firma ödülleri de Kasımoğulları Mobilya Sanayi Ltd. Şti., Özçakmak Tekstil Sanayi Ticaret Anonim Şti., Aşkale Çimento Sanayi Ticaret Anonim Şti., Er Dengizekler Orman Ürünleri Ltd. Şti., Polat Kardeşler Yapı Malzemeleri Ticaret Ltd. Şti’ne verildi.

Plaket alan üyelere Er-Vak Başkan Yardımcısı Eğitimci-Yazar Abdurrahman Zeynal’ın ‘19. ve 20. Yüzyılda Erzurum Ekonomisi’ isimli kitabı hediye edildi.

2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
2009’UN VERGİ REKORTMENLERİ BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 19:00:05
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 19:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?