7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İşte Dadaş'ın coşkusu

Türkiye A Milli futbol takımının 1-1 biten maç sonrası Hırvatistan'ı penaltı atışlarıyla geçerek yarı finale yükselmesi üzerine Erzurum'da görülmemiş bir coşku yaşandı.

Binlerce Erzurumlu galibiyet coşkusunu havuza girerek, minibüslerin tavanına çıkarak, halay çekerek kutlarken, bir Japon turist ise Türk halkının büyük coşkusuna ortak oldu.

Millilerimiz EURO 2008'de çeyrek finalde Hırvatistan'ı penaltılarla 4-2 yenerek yarı finale çıkması üzerine tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzurum'da da büyük coşkuyla kutlandı.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Cumhuriyet Caddesine akın eden Erzurumlular, trafiği ulaşıma kapatarak, yeri göğü "En büyük Türkiye" sloganlarıyla inlettiler. Havuzbaşı Atatürk anıtı önünde soğuk havaya aldırış etmeden kendilerini havuza bırakan Erzurumlular, Türk bayrakları açarak havuz içerisinde coşkuyu sürdürdüler. Türklerin
coşkusuna bir Japon turist de ortak olurken, Erzurumluların coşkusunu bol bol fotoğraf çekerek, anı kalması için kendine sakladı.

Kutlamalar sırasında kimi vatandaş minibüslerin tavanına kimi vatandaş otomobillerin bagaj kısmının üzerine çıkarak, tehlikeye meydana okudu.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 14:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman ŞİMŞEK IP: 85.100.227.xxx Tarih : 22.06.2008 15:18:57

Umarım ki Erzurumspor Süper lige çıkıncada böyle sevinir DADAŞLAR diyarı Erzurum Almanları da devireceğiz.