4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İşte Erzurum'un turist portresi

Son yıllarda yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Erzurum'a, Rus ve Ukraynalılar kayak yapmaya, Alman ve Hollandalılar ise araştırma yapmaya geliyor.


2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarının yapılacağı Erzurum, turist akınına uğruyor. Son 8 yıllık istatistiklere göre Erzurum'a gelen turist sayısında önceki yıllara göre son iki yılda yüzde 50 oranında artış yaşanırken, kışın Rus ve Ukraynalı turistler yaz aylarında ise Alman ve Hollandalı turistler kente daha çok geliyor. Erzurum'a genelde Rusya, Ukrayna, Almanya, Hollanda, Kore, Japonya, İran, İsrail, İngiltere, Belçika, Fransa, İspanya, Portekiz ve Moldovya'dan turistlerin geldiğini ifade eden Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Erzurum'a gelen turist portalın da ise kış aylarında Rus ve Ukraynalıların kayak yapmaya geldiklerini Alman, Hollandalı ve İngilizlerin ise genelde araştırma yapmaya geldiklerini söyledi. Öztürk, "Nevruz döneminde ilimize İranlılar çok geliyor. Kore ve Japonya’dan gelen turistler ise kültür turizmine önem veriyorlar, tarihi ve kültürel yerleri geziyorlar. İsrailliler de doğa turizmine, rafting yapmaya ilimize geliyorlar." dedi.


2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarının Erzurum'a çok katkı kazandıracağının altına çizen Öztürk, “2001 yılında ilimize 8 bin 467 turist gelmişti. Bu sene ise ilk altı aylık rakamlara göre ilimize gelen yabancı turist sayısı 15 bin 880 kişidir." diye konuştu.


YAYLA TURİZMİ
Erzurum'da son yıllarda yayla turizmine olan ilginin de arttığını belirten Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, yaz aylarında yayla turizminin ve hemşehri turizminin kent ekonomisine büyük yarar sağladığını söyledi. Başka illerde yaşayan Erzurumluların yayla turizmiyle yaz aylarında Erzurum'a gelerek düzenlenen şenliklere katıldıklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti:
"Son yıllarda hemen hemen bütün ilçe ve beldelerimizde yayla şenlikleri düzenlenmeye başladı. Hemşehrilerimiz yaz tatillerini geçirmek için özellikle bu şenliklerin yapılacağı tarihlere göre izinlerini ayarlıyorlar. Erzurum ekonomisine katkı sağlıyorlar."

İha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 14:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?