7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İstihdam garantili satış elamanı kursu

Erzurum Genç İş Adamları Derneği ile Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen Pazarlama ve Satış Elemanı Yetiştirme Kursu başladı.

Erzurum Genç İş adamları Derneği binasında başlatılan kursa 18 kişi başvurdu. 9 kursiyerin iş garantili olarak devam edeceği kursta 410 saat teorik , 40 saat ise pratik olmak üzere toplam 450 saat ders verilecek.

Kursun açılışı sebebiyle düzenlenen törende konuşan ERGİAD Başkanı Murat Kılıç, firmaların nitelikli eleman bulmakta güçlük çektiğini anlattı. Kılıç, Türkiye’de aynı zamanda işsizlik bulunduğunu belirterek, istihdam konusunda nitelikli elamanın öne çıktığını , kursun bu bakımdan önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürü Ahmet Ötügen ise Aktif İşgücü Programları ve İstihdam Paketi kapsamında yürütülen , işgücü yetiştirme hizmetlerinin başarıyla devam ettiğini anlattı. Ötügen, Türkiye İş Kurumu’nun 1980’li yıllardan başlamak üzere bugüne kadar bir çok şekilde iş piyasasına girmek isteyen işsizlere iş bulmalarını kolaylaştırmak, mesleksizleri meslek edindirip vasıflı hale getirmek hizmetleri verdiğini bildirdi. 2000’li yıllarda bu hizmetlerin daha da çeşitlendirilerek, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği projeleri ve kurumun kendi kaynaklarından piyasa ihtiyaçları doğrultusunda yoğun bir şekilde işgücü eğitimleri verdiğini belirten Ötügen, Özelleştirme Sosyal Destek Programı kapsamında da ERGİAD ile satış elamanı mesleki eğitim kursunu açtıklarını vurguladı. 1 Temmuz-7 Kasım tarihleri arasında devam edecek kursta 18 kişinin eğitileceğini bildiren Ötügen, bütçenin tamamı finanse edilen kursun maliyetinin 51 bin 955,02 YTL olacağını anlattı. Ötügen, kurs süresince kursiyerlere günlük net asgari ücretin yüzde 120’si gibi bir ödeme yapılacağını ve kurs sonunda kursiyerlerin yüzde 50’sinin istihdam edileceğini söyledi.

Ötügen, kurslarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Bu tür kursların iş piyasasından gelen talepler ,gelişmekte olan meslekler de dikkate alınarak düzenlenmekte , katılımcıların iş bulmalarını kolaylaştırıcı meslekler olmasına özen gösterilmektedir. Bu kursumuzda kat hizmetleri, servis görevlisi kursları açılmış, ayrıca, modüler mobilya ve aksesusar kullanımı, seramik ve yüzey kaplamacılığı, yapı yalıtımcısı kurslarımız bu hafta içerisinde, yine Dünya Bankası Özelleştirme Sosyal Destek Projesi kapsamında düzenlenen diğer kursumuz temmuz ayı sonunda başlayacaktır. Temmuz ayı içerisinde iş makinaları operatörü , satış pazarlama elamanı kurslarımızın da açılması planlanmıştır. Türkiye İş Kurumu olarak sadece bu ay içerisinde açılan ve açılması planlanan bu kurslar için yaklaşık 310 bin YTL kaynak ayrılmıştır. “

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 13:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDULLAH İHMAL IP: 85.110.152.xxx Tarih : 5.08.2008 15:48:44

ben şanlıurfadan iş kurun düzenlenmiş oldugu satış elemanı kursundan yaklaşık 32 fiili gün olarak kursa devam ederken iş kur müdürünün bize taahüt ettiği şartlardan caydılar siğortamız yapılmadı ve üçretlerimiz ödenmedi şu anda kursumuzun iqtal olma ihtimali var bu konu hakkında beni bilğilendirseniz sevinirim. iyi ğünler....