7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İstiklal Marşı okuma yarışması

Pazaryolu ilçesinde 75. Yıl YİBO tarafından düzenlenen programda merkez ve köy ilköğretim okullarından öğrenciler “İstiklal Marşı’nı en güzel okuma” yarışmasına katıldı.

İlçe merkez ve köy ilköğretim okullarından toplam 14 öğrencinin katıldığı yarışmada, Mehmet Akif Ersoy’un abide marşı, bir kez daha millet kaynaşmasının en güzel örneği olarak sunuldu. Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda yapılan program büyük ilgi gördü. İlçe yöneticileri, öğrencilerin ve davetlilerin heyecan içerisinde takip ettiği yarışmada İlköğretim 1.Kademede 75. Yıl YİBO öğrencisi Gülşen Dağcı, ikinci kademede ise İbrahim Öztürk birinci oldu. Yarışma sonunda dereceye giren ve katılan tüm öğrencilere hediyeler verildi.

Okul Müdür Başyardımcısı Hasan Çağıl; “Böyle programlara, ülkemizin bugünlerde çok ihtiyacı var. Birlik, beraberlik ve manevi atmosfer oluşturması açısından çok önemli yer teşkil ediyor. İstiklal Marşı gibi abide bir şiiri yazan büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da bu sayede bir kez daha anmış olduk.”diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 13:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?