7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. yılı

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 89. YILDÖNÜMÜ

Erzurum’un Pasinler ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 89. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Pasinler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda İstiklal Marşının 89. yıl dönümü nedeniyle bir program düzenlendi. Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Salim Dilli, “12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 89. yılında büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.

Programda Mesleki Teknik Eğitim Merkezi tiyatro öğrencilerinin İstiklal Marşının yazılışı ve kabul edilişini anlatan tiyatro oyunu programa katılan davetliler ve vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Programın sonunda İstiklal Marşını en iyi okuyan 1.,2. ve 3.’ye ödülleri verildi. 1. olanlara İlçe Kaymakamı Zekai Erdem 2. olanlara İlçe Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Musa Özgül, 3. olan öğrencilere ise ödüllerini Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu verdi. Onur Ödüllerini ise İlçe Emniyet Müdürü Veysel Murat Tuğrul ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hasan Taşdemir verdiler.

Pasinler Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Zekai Erdem, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Musa Özgül, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok vatandaş katıldı.

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 89. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 14:36:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 16:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?