4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İsviçreli aşıklar dünya turunda

İSVİÇRELİ AŞIKLAR DÜNYA TURUNDA

İsviçre'nin Başkenti Zürih'te yaşayan ve bisikletleriyle dünya turuna çıkan Lucas Taulmaan(29) ile kız arkadaşı Sabin Ovikker(27), Erzurum'a ulaştı. Yaklaşık 5 bin kilometre pedal çeviren genç çift, Erzurum'daki tarihi eserlere hayran kaldıklarını söylediler.

Zürih'te mimar olan Lucas Taulmaan ve kız arkadaşı Sabin Ovikker, İtalya, Almanya, Çekoslavya, Yunanistan, Arnavutluk, Slovakya, Makedonya ve Bulgaristan'dan sonra Türkiye'ye giriş yaptı. Yaklaşık bir aydır Türkiye'de bulunan ve güzergahlarındaki şehirleri dolaşan İsviçreli çift, Erzurum'da mola verdi. Kız arkadaşı Sabin'in doğum gününde dünya turuna çıkmaya karar verdiklerini ve üç aydır yollarda olduklarını söyleyen Taulmaan, şimdiye kadar 4 bin 800 kilometre yol kat ettiklerini belirtti.

Seyahatlerinin sonunda bir kitap yazmayı planladıklarını anlatan Ovikker, "Dünya ülkelerini bisikletle gezmeye karar verdikten sonra yola çıktık. Gezimiz boyunca çok ilginç yerler gördük ve insanlarla tanıştık. Hayatımız boyunca unutamayacağımız anılarımız oldu. Seyahatimiz boyunca bizi en çok Türkiye ve Türk insanı etkiledi. Rüya şehir İstanbul'da adeta büyülendik. Kapadokya'da kendimizden geçtik. Erzurum'daki Selçuklu eserlerine de hayran kaldık. Bu kadar tarihi eseri hiçbir arada görmemiştik. Özellikle Çifte Minareli Medrese'de ne yöne baksak bir eserle karşılaştık. Tüm bu yaşadıklarımızı ve gördüklerimizi yazacağımız bir kitapla tüm insanlara anlatmak istiyoruz. Dünya turunu tamamladıktan sonra yeniden Türkiye'ye gelmek istiyoruz" dedi.

İsviçreli çift, Erzurum'dan sonra Ağrı üzerinden İran'a geçecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 13:33:03
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 14:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?