7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İTO'dan Erzurum'a teknik lise

MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin gündeme getirdiği Erzurum’a Teknik Lise kurulması fikri, İstanbul Ticaret Odası tarafından hayata geçiriliyor.

İstanbul Ticaret Odası tarafından yaptırılacak olan ve Şehit Er Vedat Tetik’in isminin verileceği Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili protokol, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katıldığı törende Vali Sebahattin Öztürk ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından imzalandı.

YALÇINTAŞ’A TEŞEKKÜR

Düzenlenen törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, İTO’nun toplumsal sorumluluk duyarlılığı çerçevesinde Erzurum’a yaptıracağı 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi için Başkan Murat Yalçıntaş ve Meclis üyelerine teşekkür etti. Cumhuriyet Lisesi’nin bahçesinin bulunduğu alana kurulacak teknik lisenin semtteki gençlerin mesleki eğitim görmelerine önayak olacağını kaydeden Vali Öztürk, bu sebeple yer seçiminin isabetli olduğunu bildirdi.

KAHRAMANLARI UNUTMAMALIYIZ

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da eğitime katkı sunmak için kendilerine fırsat verilmesinden dolayı Valilik ve İl Özel İdaresi ile Milli Eğitim yetkililerine teşekkür etti. Yalçıntaş, okul yapımının şehitlere ahde vefa , Türkiye’ye karşı bir sorumluluğunun gereği olduğunu ifade ederek, “Teröre karşı en iyi cevap, eğitime yapılan yatırımlardır. Bizler İstanbul Ticaret Odası olarak, geçtiğimiz yıl 13 , bu yıl yapılacak 10 ve önümüzdeki yıl yapılacak 10 okul ile toplam 33 okula şehitlerin isimleri verilecek. Okullarımıza şehitlerimizin isimlerinin verilmesi çok önemli. Nenehatunların Erzurum gibi önemli bir vatan toprağında yaktığı mücadele ateşi, yine 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi ile yakılan özgürlük ateşi hala yanmaktadır. Bu okullar vatanımız için gerektiğinde canını verebilecek bilinçte gençlerin yetişmesine katkı sunacaktır. Bu arada okulumuza ismini verdiğimiz şehidimizin babası Hatem Tetik’e böylesine bir kahramanı yetiştirdiği için teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum. Bu okullarla kahramanlarımızı unutmayacak, unutturmayacağız. Şehitler ve aileleri başımızın tacıdır. “dedi.
Yalçıntaş, 28 bin 583 metrekare alan üz erine kurulacak okulun 24 derslik ve 2 atölye binasından oluşacağını sözlerine ekledi.

KADİRŞİNASLIK ÖRNEĞİ

Törende hazır bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, Türkiye’ye önemli ölçüde katma değer sağlayan İstanbul’un, önemli sivil toplum kuruluşlarından olan İTO’nun yöneticilerine eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti. En önemli meselenin eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, iyi yetişmiş insan gücü ile geleceğe daha güvenle bakılacağını ve gelecek nesillerin daha rahat ortamlarda yaşayacağını ifade etti. İTO’nun Erzurum’a yapacağı eğitim yatırımının, bölge için de önem arz ettiğini kaydeden Akdağ, İTO’nun şehitlerin ismini okullara vermesinin bir kadirşinaslık örneği olduğuna işaret eden Bakan Akdağ, şehitliğin ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli ve kutsal bir unvan olduğunu söyledi.

Törende daha sonra İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile Vali Sebahattin Öztürk, protokole imza attılar. Bakan Akdağ da protokole imza koydu. İmza törenine Şehit Er Vedat Tetik’in babası Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatem Tetik, İTO Meclis üyeleri, Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Milli Eğitim Müdür Vekili Abdullah Bilge, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli ile diğer yetkililer katıldı.

Tören sonunda İTO Başkanı Yalçıntaş’a Vali Sebahattin Öztürk tarafından bir plaket sunuldu. Yalçıntaş da Bakan Akdağ ve Vali Sebahatttin Öztürk’e birer plaket verdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2012 Cuma 17:15:30
Güncelleme :28 Ocak 2012 Cumartesi 10:23:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?