4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İzciler şehitleri anacak

İzci kervanı yine iş başında. İzcilik Federasyonu faaliyet programında yer alan Allahuekber Şehitlerini Anma İzcilik Yürüyüşü 21 Aralıkta start alıyor.

İzcilik İl Temsilcisi Işık, “Bu yıl Allahuekbere yabancı ülkelerden de katılım ile 400 izci lideri ve izci ile yürüyeceklerini söyledi.

İzcileri Allahuekber Şehitlerini anma programının heyecanı sardı. İzcilik Federasyonu faaliyet programı’nda yer alan Allahuekber Şehitlerini Anma Yürüyüşü ve Milli Bilinç Kampı, bu sene çok büyük bir ilgi göreceğe benziyor. İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık İle İzci Lideri Nuri Karslı yönetiminde 21-26 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Allahuekber Şehitleri Anma Programına onlarca izcinin katkılmak için başvurduğu belirtilti.

İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık, bu yılki Milli Bilinç Kampı ve Şehitleri Anma yürüyüşüne Türkiye’nin yanı sıra bir çok yabancı ülkeden de insanların yanı sıra izcilerin kendilerine başvuru yaptığını söyledi. İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık, “Biz Nuri Liderle birlikte yerli ve yabancı izci olmak üzere toplam 400 kişinin katılımı ile Allahuekber Şehitlerini anacağız ve bunun için Şenkaya ilçesinin Bardız Beldesi’nde kamp kurararak, Allahuekber dağlarına tırmanacağız ve şehitliği ziyaret edeceğiz” dedi.

VALİ ÖZTÜRK İLE GÖRÜŞÜP ROTAYI ŞENKAYA’YA ÇEVİRECEKLER

İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık ile Gençlikspor’un İzci Lideri Nuri Karslı yönetiminde Bardız Beldesine gidecek olan izcileri büyük bir heyecan sardı. Allahuekber dağlarının eteklerinde şehitler için yürüyecek olan yerli ve yabancı konuklar hazırlıklara başladı. İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün nezaretinde Valimiz Sayın Sebahattin Öztürk’ü ziyaret edip, porgram için rotamızı belirleyeceğiz. Bu yıl İzcilik Federasyonumuz tarafından yedincisi düzenlenecek olan Allahuekber Şehitlerini anma yürüyüşü ve Milli Bilinç Kampına bir hayli fazla katılım olacak. Türkiye dışında bir çok yabancı ülkeden de konuklarımız olacak. 400 civarında bir izci lideri ile izcinin katılacağı bir yürüyüş olacak. Bu yıl yürüyüş için korkuç sayıda başvurunun olması da bizi çok heyecanlandırdı. Valiliğimizin öncülüğünde gerçekleştireceğimiz şehitleri anma yürüyüşü kapsamında beş gün boyunca Şenkaya’nın Bardız Beldesinde konaklayacağız” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2011 Perşembe 16:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?