6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İzcilerden anlamlı ziyaret

Erzurum Türkiye İzcilik Federasyonu temsilcileri Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün karakoluna yapılan saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın ailesini ziyaret etti. 

Duygu dolu dakikaların yaşandığı ziyarette izci öğrenciler şehit çocuklarına oyuncak hediye edip, onlarla oynadı. 

İzcilik Federasyonu'nda görevli 10 öğrenci Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum Temsilcisi Özcan Işık ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik ile birlikte Şemdinli saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın eşini ve çocuklarını ziyaret etti. İzci öğrencilerin ziyareti karşısında oldukça duygulanan şehit Uzman Çavuş Yıldırım'ın eşi Nur Yıldırım göz yaşlarını tutamadı. Eşinin yokluğuna hala alışamadığını ve her gün acısının yenilendiğini söyleyen Yıldırım, izcilerin ziyaretinin hem kendisini hem de çocuklarını çok mutlu ettiğini söyledi. Yıldırım, "Eşim vatan uğruna öldü, onunla gurur duyuyorum. Benim çocuklarım babasız kaldı ne olur başka çocuklar babasız kalmasın. 2 yaşındaki oğlum bile babasının yokluğunu hissediyor. Bu terör bir an önce bitirilmeli" dedi. 

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, Nur Yıldırım'ın acısını çok iyi bildiğini belirterek, "Ben de bir şehit babasıyım. Acınızı paylaşıyorum. Onlar vatan uğruna şehit oldular, söz konusu olan vatansa diğer oğlumu da şehit veririm" şeklinde konuştu. 

Türkiye İzcilik Federasyonu Erzurum Temsilcisi Özcan Işık ise, "Bir daha bu tür hadiseler olmaması için önce çocuklarımız küçükken onların yanında olalım ve onlara güzel bir gelecek kuralım. Silaha, mermiye verilen para ile çocuklarımıza vatan aşkı, insan sevgisi aşılayalım. Ne mutlu ki size şehit verdiniz bu vatan uğruna şehitlik herkese nasip olmaz. Allah'ın karşısına bir şehit ailesi olarak çıkacaksınız" diye konuştu.

OYUNCAKLAR YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ
İzci öğrenciler aldıkları hediyeleri uzman çavuşun çocukları Seda Su(8), Nazlıcan(4) ve 2 yaşındaki oğlu Furkan'a verdiler. Çocuklara oyuncak, kıyafet, kırtasiye malzemesi getiren izci öğrenciler hediye paketlerini birlikte açıp bir süre onlarla oynadılar. 

Çocuklarla uzun süre oyun oynayan, onları bir nebze de olsa mutlu etmeye çalışan izciler zaman zaman duygusal anlar yaşadılar. Gözyaşlarını tutamayan izci Esra Değirmenci, "Onları mutlu etmek çok güzel, fakat onların acısı çok büyük. Allah onlara sabır versin. Acılarını çok iyi anlıyorum, yaşları çok küçük olmasına rağmen bu yaşta babalarının acısını yaşadılar" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 16:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?