7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kaçak CD'ye geçit yok

ERZURUM’DA KAÇAK CD OPERASYONU

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kişinin mahkeme kararı ile işyeri ve evinde yaptığı aramada müstehcen içerikli CD, DVD film ve çok sayıda fotoğraf ele geçirdi.

Alınan bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü'ne gelen, “Ücret karşılığı müstehcen CD kopyası satılıyor” ihbarı üzerine harekete geçen polis, İstasyon Mahallesinde V.T.'ye ait işyeri ve evini mahkeme kararını göstererek arama yaptı. V.T.'ye ait çok sayıda müstehcen içerikli CD, DVD içerikli film ve toplam 113 adet karta basılı fotoğraf ele geçirildi.

Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarılan V.T. ilk sorgusunda, 'Ticaret amaçlı satış yapmıyorum, ilgimi çektiği için CD'yi ve hard disk yükleme yaptım' dedi. V.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan V.T. hakkında TCK 226-1 maddesi kapsamında 'Müstehcen görüntülerin izinsiz olarak çoğaltılması, satışa arz etmesi, nakletmesi' iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis 5 bin TL'ye varan adli para cezası istemi ile Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 10:23:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 10:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?