4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kaçak elektriğe ilginç ceza

Erzurum'da Birinci Asliye Ceza Mahkemesi’nde kaçak elektrik kullandığı için yargılanan 21 kişiye, Erzurumspor maçlarına üç ay süreye gitmeme cezası verildi.

TEDAŞ yetkilileri tarafından yapılan kontrollerde kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 21 kişi hakkında Birinci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘kaçak elektrik kullanmak’ ve ‘mühür bozmak’ iddiasıyla dava açıldı. Bir yıl hapis cezası istemiyle yargılanan şahısların aldıkları 6 aylık hapis cezası yargıç tarafından denetimli serbestlik kararına çevrildi. Buna göre 21 kişiye, 5237 sayılı TCK’nın 50’nci maddesinin 1-d fırkasında yer alan ‘kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar’ uyarınca Erzurumspor maçlarına gitmeme ve Cemal Gürsel Stadyumu’na alınmama cezası verildi. Cemal Gürsel Stadyumu’nun tadilatta olması nedeniyle 21 kişi, maçların oynanacağı Erzincan’da da maçları izleyemeyecek.

Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından isimleri Erzincan jandarma ve emniyet müdürlüğü yetkililerine bildirilecek olan 21 kişi, 3 ay süreyle maçlara gidemeyecek. Bu kişiler, maçları izlemeleri durumunda cezaları hapse çevrilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 18:10:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 21:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?