7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kaçak kazı uyarısı

KAÇAK KAZI UYARISI

Erzurum Müze Müdürü Mustafa Erken, özellikle bahar aylarında kaçak kazıların artışına dikkat çekerek tarihi bilgi ve belgelerin yok olmaması için ilgilileri uyardı.

Bahar mevsimiyle birlikte kaçak kazı çalışmalarının da artış göstermeye başladığını hatırlatan Erkmen, kaçak kazı girişimlerine müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Erkmen, "Özellikle define bulma ümidiyle yapılan kaçak kazı çalışmaları, tarihi bulgu ve bilgilerin tamamen kaybolmasına neden olabiliyor. Bunun yanı sıra, tarihi niteliğe sahip mekanlar da tahrip edilmiş oluyor. Biz bu yönde azami gayret sarf ediyoruz. Şayet kaçak kazı girişimlerinde bulunanlar varsa, bu girişimlerinden vazgeçsinler. Yada yapmayı düşündükleri çalışma ile ilgili olarak bizleri mutlaka haberdar etsinler” şeklinde konuştu.

Bu aylarda sahte define haritalarına da dikkat çeken Müdür Erkmen, "Bahar ve yaz aylarında kazmak daha kolay olduğu için genelde bu mevsimler tercih ediliyor. Dolayısıyla sahte define haritalarında da artış yaşanıyor. Vatandaşlarımızı kandırarak sahte define haritaları üretiyorlar. Günümüzde sahte eserlerde oldukça fazlalaştı. Gerçeği gibi sahte tarihi eserleri satıyorlar. Vatandaşlarımız yasal olmayan yollardan uzak dursunlar. Hem zaman kayıpları olmasın, hem maddi kayıpları" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 10:10:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 10:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?