7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kaçan araçlar kapana takılıyor

ERZURUM’DA KAÇAN ARAÇLAR KAPAN’A TAKILIYOR

Erzurum’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçak otomobil sürücüleri kapan’a yakalanıyor.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan araçlar için kapan kullanılarak durdurulmaları uygulamasına başlandı.

Erzurum şehir merkezinde önceki gün gece saatlerinde ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçak bir sürücü ile dün gece saatlerinde düzenlenen kaçak sigara operasyonunda kaçmaya çalışan iki araç kapan kullanılarak yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye genelinde yakında kaçan araçların güvenli bir şekilde durdurulabilinmesi için kapan uygulaması taktiğinin kullanılacağı belirtilirken, şu bilgiler verildi:

“Kullanılan çivili kapanların ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan aracın kapan kullanılarak durdurulmasını sağlıyor. Sürücü ve yolcular açısından tehlike oluşturmuyor. Yol kapanları teknik olarak, içi delikli küçük iğnelerden oluştuğundan lastiğe batması neticesi ortalama 300- 400 metre bir mesafede lastik havalarının tamamen boşaltılması ve aracın güvenli bir şekilde durdurulması sağlanılmaktadır. Bu şekilde polis ateş etmeden ve fazla bir kovalamaca yaşanmadan şüphelileri yakalayabilecek. Yol kapanı uzun teknik incelemeler ve deneyler sonucu araçları devirmeden, lastikleri yarmadan ve kişilerin vücut ve hayat bütünlüğünü tehlikeye atmadan istenilen sonuca ulaşmak amacıyla tasarlanmış, mevcut yapısı itibariyle hafif otomobil ve minibüs tipi araçlara yönelik kullanılabilmektedir”

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 16:02:03
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 15:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?