6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kadayıf dolmasından su böreğine

Akdağ Yufka Kadayıf Fabrikası sahibi Rüstem Akdağ, Erzurum’un kadayıf dolmasından sonra su böreği ile de markalaşma yolunda önemli adım attığını söyledi. 

Akdağ Yufta ve Kadayıf fabrikası olarak yok olmaya yüz tutan su böreği kültürünü yaşatmak için 4 ay önce başlattıkları su böreği yufkası üretiminin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü anlatan Rüstem Akdağ, “Su böreği kültürü ürettiğimiz yufkalarla devam edecek. Kadayıf dolmasından sonra su böreği de Erzurum’a has bir marka olacak” diye konuştu.
Akdağ, 1948 yılında kadayıf imalatı ile başladıkları sektörde bugün kadayıf üretimi, dolma üretimi, ekmek kadayıf, yufka, su böreği yufkası, kemal paşa tatlısı, erişte, mantı, galeta, şambaba, şekerpare, baklavalık yufka üretimleri yaptıklarını anlatarak, “Kadayıf ve yufka ile başladığımız sektörde artık Erzurum’un önemli bir markası olduk. Her gün yeni bir ürün piyasaya sunarak ürün çeşidimizi genişletiyoruz. Ürünlerimiz hem kendi merkezimizden hem de marketler aracılığıyla halka ulaştırılmaktadır” diye konuştu. 

Ramazan ayı ile birlikte kadayıf satışlarında önemli bir artış sağlandığını anlatan Rüstem Akdağ, hazırladıkları ürünlerin hem yurt içi hem de yurt dışından ciddi anlamda talep gördüğünü dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 13:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?