7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kadın çiftçiler yarıştı

ERZURUM'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının bölge finali bugün Erzurum'da gerçekleştirildi.

Ilıca yolu üzerindeki Hizmet İçi Eğitim Salonu'nda düzenlenen yarışma öncesi konuşan Erzurum İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını artırmak, sağlıklı beslenme ve kaliteli ürün üretme bilincini geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla ilki 2004 yılında olmak üzere her yıl "Kadın Çiftçiler

Yarışıyor " bilgi yarışması düzenlendiğini belirtti.

Altun, Erzurum bölge finaline Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş ve Bayburt illerinde yarışmalara katılarak birinci olan yarışmacıların katıldığını ifade ederek, "Yarışma üç aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşaması 81 ilimizde her il kendi içinde il birincisi belirlemekte, ikinci aşamasında saptanan bölgelere bağlı olarak yarışmaya katılan iller arasından bölge birincileri belirlenmekte, üçüncü aşamasında ise Türkiye finali gerçekleştirilerek Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü

belirlenecektir. Final yarışmasında sorular tarım, ev ekonomisi ve beslenme konularında olup, çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından hazırlanan sorular ile illerden gelen sorular harmanlanarak oluşturulan soru bankasından görevlendirilen komisyon tarafından seçilen sorulardan hazırlanmaktadır" dedi.

Daha sonra Erzurum Bölge Finali Yarışması yapıldı. Yarışmada 140 puan alarak Erzurum birinci olurken, 130 puanla Muş ikinci ve 110 puanla Iğdır üçüncü oldu. Bölge yarışmalarında birinci olan grubun yarışmacılarının her birine bin 500 TL, ikinci olan yarışmacılara bin TL, üçüncü olan yarışmacılara ise 750 TL çek verildi.

ERZURUM'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
ERZURUM'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
ERZURUM'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 17:20:01
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 18:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?