6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kadın çobanı köpekleri korudu

Artvin'de koyun otlatmak üzere yaylaya çıkan kadın, yoğun sis nedeniyle yolunu kaybetti. Kadın çoban, gece yürütülen arama çalışmaları sonucu, Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Kivi yaylasında köpeklerine sarılı halde bulundu.

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Aşağı Maden köyünde yaşayan 7 çocuk annesi Firdes Erdağ (55), oğlu Ali Erdağ'ın (14) OKS tercihlerini yapmak üzere kente gitmesi üzerine, 150 koyun ve 20 büyükbaş hayvandan oluşan sürüyü, 2 bin 900 rakımlı yaylaya otlatmak için götürdü.

Erdağ'ın geri dönmemesi üzerine, Köy Muhtarı Mehmet Genç, köylülerden arama ekipleri oluşturdu. Ekipler, kadın çobanı sabaha karşı Kivi yaylasında buldu. Erdağ'ı 2 çoban köpeğine sarılı halde bulduklarını anlatan Genç, "Kadını gördüğümüzde korkudan ve soğuktan titriyordu." dedi.

Hayvancılık yaparak geçimlerini sağladığını belirten kadın çoban Erbağ ise, bulunduğu yaylada öğleden sonra bastıran sis ve yağmur yüzünden yolunu kaybettiğini söyledi. Erdağ, şunları anlattı: "Sürüyü bir çukurda topladım. Köpeklerim 'Zago' ve 'Karabaş'a sarılarak sabahın olmasını bekledim. Sonra beni buldular."

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 18:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?