7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kadın platformu kuruluyor

ERZURUM’DA KADIN PLATFORMU KURULUYOR

Erzurum İl Genel Meclisi Kadın Hakları Komisyon Başkanı Reyhan Dağyıkan ve Meclis Üyesi Merve Küçükali, kadın haklarıan yönelik toplantılarının bu ay ki toplantısını Şefkatli Eller Derneğinde düzenledi. 2011 STK Komisyon Başkanı Muhammet Yılmaz ve kadın dernek başkanlarının katıldığı toplantıda 2011 sürecindeki çalışmalar ve Erzurum’da kadın platformu kurulması konuları ele alındı.

Kadın hakları konusunda bu güne kadar yapılan çalışmaları değerlendiren Dağyıkan, “ Meclis kadın hakları komisyonu olarak kadın hakları konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kadın dernekleri ile toplantılar düzenleyerek bu alanda sinerji oluşturuyoruz. Ayrıca STK ların AB projelerinden yararlanması konusunda yol gösterici çalışmamalara imza atıyoruz. 2011 sürecinde kadınlarımız neler yapabilir? Sürece ne gibi katkıları olabilir anlayışı ile çalışmalar yürütüyoruz. Bu alanda ETSO’da 2011 STK Komitesinin düzenlediği eğitimlere etkin katılımların sağlanması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.2011 STK komitesi bizlere bu yönde büyük destekler veriyor. Komite başkanı ve üyelerine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Toplantımızda ayrıca Erzurum’da kadın platformu kurulması yönünde karar aldık. Bu konuda valilik bazında gişimlerde bulunup çalışmalara başlayacağız” dedi.

KADIN SİNERJİSİ ÖNEMLİ

Kış oyunları koordinatörlüğünün kadına pozitif ayrıcalık uyguladığını belirten 2011 STK Komitesi Başkanı Muhammet Yılmaz’da, “ Son yıllarda kadın STK larının sayısının artması ile anadolu kadınının modern hayatta daha çok yer alma isteği olduğu görülmektedir. Bu gelişmenin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik hayatta pozitif etkilerinin olacağına gönülden inanmaktayız. Bu bağlamda STKlarla oyunlar esnası ve oyunlar sonrasında koordinasyon içerisinde olacağız. Konuyla ilgili ayrıca ETSO’da 2011 süreci konusunda kadınlara yönelik eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bu eğitimler bizim açımızdan önemli bir yere sahip, çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam ettireceğiz " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 15:25:05
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 17:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?