4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kadınlara eğitim programı

Yakutiye İlçe Belediyesi AB hibe projeleriyle mesleki gelişim eğitim programları düzenleyerek kadınlara yönelik istihdam politikası uygulayacak. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kadın Odaklı İş Geliştirme Merkezi (KAD-İŞGEM)’ne yönelik AB hibe projesinin 203 bin Avro olduğunu ve 75 kadın için kuyumculuk ve takı tasarımı, halı kilim dokumacılığı ile seramik ve cam işlemeciliği programlarının düzenleneceğini söyledi.


Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesi “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Halı Kilim Dokumacılığı, Seramik ve Cam İşlemeciliği eğitim programları bulunuyor. Belediye Meclis Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Halim Bingöl koordinatörlüğünde hazırlanan proje 12 Haziran’da “Avrupa Birliği Merkezi Finans İhale Birimi”ne teslim edildi. Projenin ABİGEM (Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi) ile birlikte hazırlandı.
KADINLAR İŞ SAHİBİ OLACAK
Projenin nihayi hedefinin kadınlarımızın iş imkanlarına kavuşmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, benzer projeler için bunun bir başlangıç olduğunu söyledi. Ali Korkut, “Proje kabulünden sonra 75 kursiyer kadın eğitime alınacak, 12 ay süreli eğitim ve uygulama yapılacak. 12 ayın sonunda proje tamamlanacak. Projenin hedefleri ve beklenen sonuçları ise genel hedef; Türkiye'de kadın işgücünün işgücü piyasasına katılımını istihdam ve girişimcilik boyutunda destekleyerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Amaç; Erzurum ilinde işgücüne dâhil olup da katılamayan kadınların istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve girişimciliklerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Mesleki eğitim programlarına katılan 75 kadınının mesleki beceri ve nitelik kazanması, danışmanlık ve destek faaliyetlerinden yararlanan katılımcı kadınlardan en az 30’unun istihdam edilmesi ve en az 25’inin kendi işini kurmasıdır. Farkındalık yaratma ve bilgilendirme faaliyetlerine toplamda 150 kişinin katılması ve bu yolla yerelde kadın istihdamının öneminin değer kazanması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.


ABİGEM DESTEK OLDU
Proje hakkında bilgi veren Yakutiye Belediye Meclis üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Halim Bingöl, “Belediye Başkanımız Ali Korkut’un desteğiyle ve Meclisimizin kararıyla projeyi yüretmekle görevlendirdim. ABİGEM işbirliği içerisinde hazırlayıp teslim ettiğimiz projede kuyumculuk ve takı tasarımı, halı kilim dokumacalığı, seramik ve cam işlemeciliği alanları bulunuyor. Alanlarında Kadın Odaklı İş Geliştirme Merkezi’ne (KAD-İŞGEM) yönelik Projenin toplam uygun maliyeti [203.277,43905] AVRO, hibe tutarı [182.929,36740] AVRO. Poje hazırlanarak 12.Haziran itibariyle teslim edilmiştir. Projede uygulanacak mesleki eğitim faaliyetleri Proje Yürütme Ekibi ile birlikte uygulanmasından, Halı ve Kilim Dokumacılığı Mesleki Eğitim programının uygulanacağı atölyenin ve Kadın Odaklı İş Geliştirme Merkezi (KAD-İŞGEM) olarak kullanılacak binanın (eski Yakutiye diş kliniği) tahsis edilmesinden ve program dâhilinde yer alan Sözleşme Makamıyla imzalanan anlaşmanın yükümlülüklerinin ortakla beraber yerine getirilmesinden sorumlu olacaktır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 17:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?