8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kadınlara 'Meme Kanseri Eğitimi'

Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu Onkoloji Hemşireliği Derneği ile Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Kadın kadına meme kanserinde erken tanı konusunda kadınların eğitimi" konulu proje kapsamında akran eğitimi çalışması başlatıldı. 

Yakutiye Belediyesi Şükrü Azak Şefkat Evi'nde düzenlenen programda akran eğiticisi Yakutiye Belediyesi Meclisi üyesi Ayşe Kubat, meme kanserinde erken tanı konusunda bilgiler verdi. Kubat ayrıca, hastalık hakkında annelere ve genç kızlara riskin azaltması için yapılacaklarla ilgili önerilerde bulunurken, 14 köyde bütün köy kadınlarına bu konuda bilgilendirme çalışması yapılacağını anlattı.
Programda Erzurum merkez başta olmak üzere merkeze bağlı bütün köylerde kadınlara ve genç kızlara, "meme kanseri nedir, belirtiler nelerdir, kendi kendine muayene nasıl yapılır, erken tanının sağlık açısından önemi, meme kanseriyle ilgili tedavi yöntemleri ve bu tip hastalığa yakalananların karşılaşabileceği sorunlar" hakkında bilgiler veriliyor. 

Bilgilendirme çalışmasına katılan bayanlar, bilgilendirmenin yararlı olduğunu belirterek, gerekli tedbirleri almak için çalışacaklarını ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 17:21:04
Güncelleme :21 Ağustos 2006 Pazartesi 17:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?