4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kalpak koleksiyonu ilgi görüyor

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Güneş'in Türk Dünyası Kalpak koleksiyonu ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.


Öğretim üyeliğinin yanı sıra aynı zamanda Güneş Vakfı Genel Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, 20 yıl içerisinde biriktirdiği Türk Dünyası kalpaklarını odasında sergiliyor. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Türk dünyasına ait yaklaşık 30 kalpak bulunuyor.


Uygurlar, Doğu Türkistan, Kazak, Kırgız, Türkmen, Kaşkay, Hint, Ahıska, Kazak Gelin Şapkası, Polis şapkasının yer aldığı koleksiyonu 20 yılda toparladığını söyleyen Prof. Dr. Ceylan, "Bu dönem içerisinde Türk dünyasına yönelik gezilerimizde ve ilimize gelen ziyaretçilerden hediye edilen bu kalpakları odamızda sergiliyoruz. Ziyaretçilerimiz kalpakları yakından görüyor ve tanıma imkanı bulabiliyorlar" dedi.


Kalpakların yanı sıra Azerbaycan, Kafkas, Kırgız, Yemen ve Gürcistan'dan getirilen orijinal kılıçlar ve Kızılderili okunun da aynı bölümde sergilendiğini ifade eden Prof. Dr. Ceylan, ziyaretçilerin kalpak ve kılıçlarla Türk Dünyasını yakından tanıma imkanı bulabildiklerini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 20:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?