6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kampüste köpek gezdirenlere ceza

Erzurum Atatürk Üniversitesi içerisinde kurt köpeği gezdirerek öğrencilerin korkmasına sebep oldukları ileri sürülen 3 gence Kabahatler Kanunu'na göre ceza verildi.

Atatürk Üniversitesi içerisinde 3 gencin kurt köpeği dolaştırdıkları ve öğrencilerin korktukları ihbarı üzerine harekete geçen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, üniversite kampusunda araştırma yaptı. Kampus girişinde köpekle gezen gençleri bularak GBT sorgusu yapan polis ekipleri daha sonra durumu "Kabahatler Kanunu'ndan" işlem yapılması için zabıta ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen zabıta ekipleri üç gence "Kabahatler Kanununa" göre 63 YTL para cezası uygularken, köpeğe kimlik çıkartılması için Büyükşehir Belediyesi'ne götürülmesi istendi. Zabıta yetkilileri vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda köpek gezdirilmeyeceğini belirterek, halkın bilgilenmeleri amacıyla şu açıklamada bulundular:

"Yeni yasalarla kimliksiz köpek, aşısı yapılmamış köpekler toplumun kalabalık olduğu yerlerde gezdirilemez. Üniversite gibi yerlerde de gezdirilmesi yasaktır. Bu durumda cezai işlem uygulamak zorundayız. Çoğu vatandaş bunu bilmiyor. Yasaklardan haberleri yok."

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?