4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kamyon şöförü faciayı önledi

Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Çayköy’de bir eve ait depoda gece başlayan yangın bir evi kül etti. Yangın sırasında bölgeden geçen bir kamyon sürücüsünün dikkati faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre dün gece Aşkale ilçesine bağlı Çayköy’de Hacı Delioğlu’na ait samanlıkta bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. E-80 karayolu üzerinde bulunan köyün yakınlarından geçmekte olan bir kamyon sürücüsü depodaki yangını fark ederek önce ev halkına daha sonra da itfaiye ve jandarmaya haber verdi.

Kamyon sürücüsünün uyarıları üzerine evden çıkan Hacı Delioğlu ve ailesi samanlıkta büyüyen yangından kurtuldular. Köye gelen Aşkale Belediyesine ait itfaiye aracı yetersiz kalınca Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden destek istendi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri samanlıktaki yangını diğer evlere sıçramadan kontrol altına alarak söndürdüler.

Kışın etkili olduğu bu günlerde çıkan yangından kurtulduklarına sevinen Hacı Delioğlu ve ailesi bütün yiyecek ve yakacaklarının kül olmasına üzüldüler. Kamyon sürücüsünün dikkati sebebiyle büyük bir facianın atlatıldığını söyleyen Hacı Delioğlu, “Bir yaz boyunca bir asgari ücretle oluşturduğum kışlık yiyeceklerim nedeni belli olmayan bu yangınla yok oldu.Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Benim ambar olarak kullandığım yerin arka tarafı samanlık ve hayvan barınağı, ön tarafı ise çocuklarımla kaldığım yer. Şuan kışın ortasında yakacaksız ve yiyeceksiz kaldım.”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 19:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?