6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kamyonlar uzun kuyruklar oluşturdu

Erzurum'un Aziziye ilçesinde bulunan şeker fabrikası önünde oluşan metrelerce kamyon kuyruğu, çiftçilerin ve sürücülerin tepkisine yol açtı. 

Metrelerce uzayan kamyon kuyruğu nedeniyle E-5 Karayolu'nda trafiğin aksamasına neden oldu. 

Şeker fabrikasında pancar alım kampanyasının başlamasıyla birlikte Erzurum ve bağlı ilçelerde üretilen şeker pancarlarının fabrikaya teslimi başladı. Çevre ilçelerden kamyonlarla getirilen pancarların fabrikaya teslimi sırasında kullanılan cihazların zaman zaman arıza yapması sebebiyle fabrika önünde uzun kuyruklar oluştu. Yaklaşık 48 saatten beri fabrika önünde yük boşaltmayı beklediklerini belirten kamyon sürücüleri, fabrika yönetiminin gerekli tedbiri almadığını iddia etti. 

Özelleştirme kapsamında bulunan fabrikada çalışanların tepki için iş yavaşlattıklarını iddia eden çiftçi ve kamyon sürücüleri, saatlerdir yol kenarında beklediklerini ve mağdur olduklarını söyledi. Fabrika yöneticilerinin yaş şeker pancarı getirildiği için makinelerin sık sık arızalandığını kendilerine bildirdiklerini söyleyen kamyon sürücüleri, geçtiğimiz yıllarda da aynı şartlarda nakliye yapmalarına rağmen bir sıkıntı yaşanmadığını öne sürdü. 

Onlarca kamyondan oluşan kuyruk sebebiyle E- 5 Karayolu üzerinde büyük problemler yaşandığını belirten sürücüler, uzayan kuyrukların trafik kazalarına da davetiye çıkardığı uyarısında bulundular. 

Günlerdir araçlarında gecelediklerini belirten sürücüler, "Biz günlerdir mağduruz. Kamyonların içerisinde sabahlıyoruz. Bir kamyon yük boşaltmak için çile çekiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun" diye konuştu. 

Öte yandan fabrika önündeki çamurlu yol ise sürücüler için adete çamur çilesine dönüşüyor. Şeker pancarı getirip geri gitmek için çamurlu yoldan geçmek zorunda kalan sürücüler, çamura saplanan araçlarını çıkarmak için bin bir türlü zorluk çekiyor. Çamura saplanan traktör, vatandaşlar tarafından itilerek kurtarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 18:47:53
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 18:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?