9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Kan bağışı yapanlar ödüllendirildi

Türkiye Kızılay Derneği Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi Kan Merkezi Müdürlüğü'nce Erzurum'da düzenlenen törende kan bağışında bulunan 39 kişiye teşekkür belgesi verildi. 

Palandöken Polat Renaissance Otel'de düzenlenen törende Erzurum'da sürekli olarak Kızılay'a kan bağışında bulunan vatandaşlar ödüllendirildi. Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in de katıldığı törende, Kan Merkezi Müdürü Dr. Sevinç Açışlı tarafından kan bağışına destek sağlayan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Akbulut ve Emniyet Müdürlüğü birim sorumluları ile kamu kuruluşlarının temsilcilerine birer plaket verildi. 

Törende konuşan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Kızılay'ın evrensel bir kuruluş olduğunu belirterek, "Kızılay, Türk insanının yardımseverliğinin göstergesidir. Erzurum'da son 6 ay içerisinde 6 bin 500 ünite kan bağışı yapılarak önemli bir sağduyu ortaya koyulmuştur. Bağışta bulunan herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Törende, 58 kez kan bağışında bulunan Adnan Aksoy ve 42 kez bağışta bulunan Hatice Turan'ın da aralarında bulunduğu 39 kişiye teşekkür belgeleri verildi. Vali Güvenç, tören sonunda kan bağışında bulunan vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 22:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?