7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kapalı köy yolları açılıyor

ERZURUM'DA KAPALI KÖY YOLLARI AÇILIYOR

Erzurum'da etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yolları birer birer açılırken, yollarda kalan ve mazotları donan araçlar Karayolları ekiplerince kurtarıldı.

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta sonundan itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Dün akşam saatlerinden itibaren duran kar yağışı yerini tipiye bıraktı. Kar ve tipi şehirlerarası yollarda araç trafiğini de olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum'un çevre illerle olan ulaşımı tipi nedeniyle zaman zaman aksarken, İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarında yol açma çalışmalarına hız verdi.

Yol açma çalışmasına koyulan Erzurum Özel İdaresi'ne bağlı ekipler rotatif ve greyderlerle yolları bir bir ulaşıma açıyorlar. Bazı noktalarda kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu gözlendi.

Bu arada Karayolları ekiplerince tipi nedeniyle yolda kalan araçlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Hem karla mücadele çalışması yapan hem de yolda kalan araçları kurtaran ekipler, 24 saat vardiyalı olarak aralıksız görev yapıyor.

ERZURUM'DA KAPALI KÖY YOLLARI AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 09:42:00
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 09:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?