4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kapanan belediyelerde belirsizlik

Erzurum’da 29 Mart Yerel seçimleri öncesi kapatılan belediyelerin işçilerinin durumu belirsizliğini koruyor.


Seçimler öncesi kapatılan Dadaşkent, Kazım Karabekir, Dadaşköy ve Dumlu Belediyelerinden Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyelerine aktarılan işçilerin kamuya dağıtılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.


Söz konusu belediyelerde görevli 62 memurun Erzurum’daki muhtelif belediyelere atamaları yapılırken, işçilerle ilgili belirsizliğin devam ettiği öğrenildi. Erzurum Valiliği’nce sürdürülen çalışmalar kapsamında 62 memur Erzurum’da çoğunluğu Sağlık İl Müdürlüğü emrine olmak üzere bir çok kamu kuruluşuna tayin edildi. Atamalarla ilgili tebliğlerin yapıldığı belirtilirken, işçilerin de kamu kuruluşlarına dağıtılması için çalışmalara devam ediliyor.


Palandöken Belediyesi’nin 5, Aziziye Belediyesi’nin 50 ve Yakutiye Belediyesi’nin 228 işçi olmak üzere toplam 293 işçinin kamuya dağıtılması yönündeki talepleriyle ilgili sürdürülen çalışmanın sürdürüldüğü açıklandı.
Belediye işçileri yaşadıkları mağduriyetin bir an önce giderilmesini isterken, Belediye Başkanlarının işçilere karşı olan tutumu ve sendikaların duyarsızlığı tepkiyle karşılandı

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal cantürk IP: 85.104.160.xxx Tarih : 15.05.2009 17:22:12

merhabalar___ben de söz konusu belediyede çalışmaktayım..ve sizin vurguladığınız gibi hiçbir gelişme yok..memur beklemede işçi yakutiye belediyesine monte oldu ve 2 aydır maaş alamıyoruz..SESİMİZİ DUYUYORMUSUNUZ SAYIN BAŞBAKAN HERŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIKMI GÖZÜKÜYOR ORDAN GEL DE ERZURUMUN HALİNE BAK ETRAFIN DAKİLERİN SÖZLERİ SENİ PEK BAĞLAMASIN... BURDA HERŞEY PEK DE İÇ AÇICI GÖZÜKMÜYOR..İŞÇİ  ARK.LARIMIZ 2 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR...SAYIN VALİ UĞRAŞTI İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ KURUMLARA ATAMAYA AMA NETİCE FOSS...............YAKUTİYE BLD. BAŞKANINA HELAL OLSUN TEK ÇAREMİZ O TEK ÜMİDİMİZ O UĞRAŞAN TEK ŞAHSIYETTİR KENDİNE SELAMLAR YOLU AÇIK OLSUN....BAKAN +6 MİLLETİNYALANCISI GÜYA TAKİP EDİYOLAR GÜYA İŞ YAPIYOLAR YALANDAN DOLANDAN İBARET... HÜKÜMET AKP + BAKANLAR AKP+ GENEL MÜD AKP+ AMA GELİN GÖRÜN Kİ İŞ OLMUYR KOMİK BİR HADİSE RAHMETLİ ECEVİT NERDESİN SENİ ARAR OLDUK