7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kar bizim için sefa

KAR BİZİM İÇİN SEFA

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, “Dağcılık insanları eğiten birlik ve bütünlüğü sağlayan ve ülke turizmine katkı sağlayan bir uğraştır” diye konuştu.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına kar yağışı, vatandaşların hayatını olumsuz etkilerken, bunu fırsat bilen dağcılar, bu ortamda en iyi eğitim almak ve doğayla iç içe olmak için Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan Zigana Dağı'nda kamp kurdu. Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca liderliğinde, 36 bölgeden, 102 dağcının katıldığı kampta, sporculara, kış temel eğitimi verilecek.

LAFLA DAĞCILIK OLMUYOR

Dağcılık sporunun olimpiyatının, madalyasının, şiltinin ve kupasının olmadığını belirten Karaca, ''Dağcılık insanları eğiten, birlik ve bütünlüğe, yardımlaşmaya yönlendiren, vatanını, memleketini bir turizm elçisi olarak tanıtan kişilerin olduğu bir spor dalıdır'' dedi.Birilerinin çıkıp ''ben dağcıyım'' diyebileceğini, bunları karışamayacaklarını belirten Karaca, ''Bu işe, doğaya, dağlara gönül verenler mutlaka dağcılık eğitimi almalıdırlar. Buna bahane uydurmaya gerek yoktur. Çünkü doğaya girdiniz mi çıkamazsınız'' dedi.

''ÖNEMLİ OLAN GENÇLERİ KAHVE KÖŞELERİNDEN KURTARMAK''

Alaattin Karaca, dağcıların gerçek anlamda spor yaptığını ifade ederek, ''Spora birlik, kardeşlik, dostluk, sevgi, geleceğe iyi nesiller yetiştirmek olarak baktığımızda, gençlere ne verdiğimize dikkat edilmesi gerekiyor. Gençlerimiz kahve köşelerinden kurtaracağız diyoruz ama bu ifadeyi kullanmakla olmuyor. Kahve köşelerinden kurtarmak için onlara bir takım imkanlar tanımak gerekiyor'' dedi. Bunların yapılabilmesi için bir takım maddi desteklerin olması gerektiğini dile getiren Karaca, ''Ekonomik durumu iyi olan ailelerin çocukları kendilerine uğraş buluyor. Onun paraya pula ihtiyacı yok. Esas olan gelir düzeyi düşük vatandaşların çocuklarını kahve köşelerinden alıp bu spora kazandırırsak, o zaman görevimizi yapmış oluruz'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 15:24:02
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 15:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?