4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kar çilesi başladı

ERZURUM'DA KAR ÇİLESİ BAŞLADI

Erzurum'da etkili olan sağanak yağmur Palandöken Kayak Merkezi'nin beyaza bürünmesine neden oldu. Yüksek kesimlerde kar şeklinde etkili olan yağış Palandöken'in zirveye yakın bölümlerinde ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığının 30 santime kadar ulaştığı Palandöken Dağı'ndan geçen karayolunu kullanan köy minibüsleri kara hazırlıksız yakalandılar.

Yaz mevsiminde Erzurum ile Tekman ilçesi arasında ulaşımın sağlandığı Palandöken Dağı'na lapa lapa kar yağınca, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Mahsur kalan sürücüler zincir takarak dağ yolunu aşmaya çalıştılar. Palandöken'in karlı doruklarını minibüslerine zincir takarak aşan sürücüler, "Kar yağışı ve zaman zaman oluşan tipi zirvede bize zor anlar yaşattı" dedi.

Ani bastıran kar yağışı ile birlikte Palandöken'de otlayan yüzlerce büyükbaş hayvan da ahırlarına götürülmek zorunda kaldı. Cumhuriyet Bayramı ile birlikte Doğu'ya karakışın geldiğini belirten köylüler, "Tek umudumuz havaların yeniden ısınması. Yoksa perişan oluruz. Daha şimdiden hayvanlarımızı ahıra kapatırsak kış bitene kadar onlara ot ve saman yetiştiremeyiz" şeklinde konuştu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölgenin yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına girdiğini söylediler. Yağışlı havanın önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan uzmanlar, dün gece en düşük hava sıcaklığının Erzurum'da 3, Muş'ta 4, Kars'ta ve Ardahan'da 5 derece olduğunu bildirdiler.

ERZURUM'DA KAR ÇİLESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 23:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?