4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kar değil, 'çile' mevsimi!

DOĞU'DA HAYVANCILIKLA GEÇİNENLERİN KIŞ ÇİLESİ

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayatlarını köy ve mezralarda hayvancılık yaparak sürdüren vatandaşlar, hayvanlarına yem götürebilmek için at ve kızak kullanıyorlar, karlı meralarda hayvanlarına yem veriyorlar.

Önceki gün Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı ve tipi yerini dondurucu soğuğa bırakırken, köy ve mezralarda kış çilesi yaşanıyor.

Erzurum'un kar ve tipi nedeniyle şehirle irtibatı kesilen köy ve mezrasındaki vatandaşlar, yollarının açılmasını bekliyor. Köy ve mezralarından çıkamayan vatandaşlar gelir kaynakları olan hayvanları için ot taşırken, oldukça zorlanıyorlar. Karlı yolları ata bağladıkları kızakla aşan köy sakinleri, mezradan köye ot getirebilmek için de aynı yöntemi deniyorlar.

Köy ve mezralarda yaklaşık 6 ay kış çilesi çektiklerini ifade eden köylüler, "İşimiz oldukça zor. Tek gelir kaynağımız hayvanlarımız. Onların da beslenmesi için güç şartlar altında ot taşıyoruz. Otları atlarla, kızaklarla taşıyabiliyoruz." diye konuştular.

DOĞU'DA HAYVANCILIKLA GEÇİNENLERİN KIŞ ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 10:08:00
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 10:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?