4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kar ekipleri görev başında

AZİZİYE BELEDİYESİ KIŞA HAZIR…

İlçede karla mücadele için özel bir ekip kuran Aziziye Belediyesi, ilk yağan karla birlikte hummalı bir çalışma başlattı. Dün yağan karı temizlemek için 7 araç ve 40 kişilik ekibi seferber eden belediye, kış mevsimi boyunca da ilçe merkeziyle birlikte 20’si köy, toplam 33 mahallede karla mücadele çalışması yapacak.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, halkın kara mahkum edilmemesi için profesyonel bir ekip kurulduğunu ve yağan kara anında müdahale için hummalı bir çalışma sergileneceğini ifade etti.

Karın yoğun olarak yağdığı günlerde ekiplerin 24 saat esasına göre, vardiyalı olarak çalışacağını kaydeden Başkan Cengiz, köylerle birlikte toplam 33 mahallede karla mücadele çalışması yapılacağını vurguladı.

Karla mücadele için kurulan ekibin ilçenin her köşesinde çalışacağını kaydeden Başkan Cengiz, “Bir yandan yollar ulaşıma açılırken, diğer yandan tuzlama, kaldırım temizleme ve kar kaldırma çalışması yapılacak. Böylece kar vatandaşımız için külfet olmayacak.” dedi.

Karla mücadele çalışması için belediye bütçesinden yaklaşık iki milyonluk bir kaynak aktarılacağını ifade eden Başkan Cengiz, “İlçemiz hizmet alanı olarak şehrin en büyük ilçelerinden birisi. Bu geniş alanda hizmet ürettiğimiz gibi, karla mücadele çalışmasını da aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Karla mücadele çalışması belediyelere çok büyük külfet getirmesine karşın, bizim parasızlık gibi bir gerekçenin arkasına sığınma lüksümüz yok. İmkanlarımızı ve personelimizi seferber ederek, halkımızı kesinlikle kara-buza mahkum etmeyeceğiz.” diye konuştu

AZİZİYE BELEDİYESİ KIŞA HAZIR…
AZİZİYE BELEDİYESİ KIŞA HAZIR…
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 19:28:10
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 19:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?