7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kar esaretinde mutlu son

ERZURUM'DA TİPİYE YAKALANARAK MAHSUR KALAN 4 KİŞİ KURTARILDI

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Düzyürt köyü yolunda tipiye tutularak mahsur kalan 4 kişi donmak üzere iken kurtarıldı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışması sırasında yürüyerek köye gitmek için yola çıkan ancak tipiye tutulan köylüler rotatifa bindirilerek evlerine götürüldü. Şans eseri ölümden dönen köylülerden İbrahim Arslan, "Yürüyerek yolu açık olan Güllüdere köyüne gitmek istedik ancak tipiye tutulduk. Ekipleri görmesek belki de ölürdük" dedi.

İki gündür şiddetli etkili olan kar yağışı Erzurum'da hayatı felce uğrattı. 966 köy yolundan kapanan 500 köy yolunda İl Özel idaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri yol açma çalışmaları başlattı. İki günde 183 köy yolunu açan ekipler, kapalı olan 317 köye ulaşmaya çalışıyor.

Aşkale Bakımevi Şefliği'ne bağlı ekipler, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu yollarda insanüstü çabalarla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gece boyunca gelen ihbar üzerine birçok köy yolunu açan ekipler ikisi doğum, biri grip hastası üç kişiyi hastaneye götürdü. Ekipler, istirahat etmeden diğer köylere ulaşmaya çalışıyor.

İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Düzyurt köyüne rotatif, dozer, greyder ve bir kamyon eşliğinde hareket eden ekip zaman zaman zor anlar yaşadı. Yol açma çalışmasına giden ekipler kamyonun kayması sonucu yolda mahsur kaldı. Ekipler, kamyon, greyder tarafından çekilerek kurtarılması ile birlikte yollarına devam etti. Yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen Düzyurt köyüne ilerleyen ekip yolda mahsur kalan 4 kişiye rastladı. Köylülerin kurtarma ekiplerini görünce sevinç çığlıkları atmaya başladı.

Ölümle burun burunu geldiklerini söyleyen köylülerden İbrahim Arzsalan, "İlçede acil işimişiz vardı. Yolu açık olan ve bize 12 kilometre uzaklıkta olan Güllüdere köyüne Arif Salar ve Burhan Yeliz ile birlikte yürüyerek gitmek istedik. Hava güzeldi. Köyden bir süre uzaklaştıktan sonra tipiye tutulduk. Önümüzü dahi göremiyorduk. Birbirimize sarılıp tipinin geçmesini bekledik. Fakat tipi şiddetini artırınca donarak ölmekten çok korktuk. Tüm umutlarımızı yitirmiştik ki kurtarma ekiplerini gördük. Onlarla

birlikte köyümüze geri döneceğiz" diye konuştu.

Aşkale Bakımevi Ekip Şefi Hüsnü Solmacı, 14 kişilik ekibin 2 gündür uyku uyumadığını belirtti. Gece boyu yapılan ihbarlar üzerine köy yollarını açmaya gittiklerini kaydeden Solmacı, "Ovacık, Kıraç ve Tuzluca köylerinde ikisi doğum biri grip olmak üzere 3 kişiyi hastaneye götürdük. Kurtardığımız her hasta bize çalışmamız için güç veriyor. İnsanları kar hapsinden kurtarmak için yoğun mücadele veriyoruz" şeklinde konuştu

ERZURUM'DA TİPİYE YAKALANARAK MAHSUR KALAN 4 KİŞİ KURTARILDI
ERZURUM'DA TİPİYE YAKALANARAK MAHSUR KALAN 4 KİŞİ KURTARILDI
ERZURUM'DA TİPİYE YAKALANARAK MAHSUR KALAN 4 KİŞİ KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 18:04:00
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 19:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?