4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kar geçit vermiyor

ERZURUM'DA 100 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Erzurum'da etkili olan kar yağışı ulaşımı da olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum merkez ve bağlı ilçelerde dün gece yarısından itibaren etkili olan yoğun kar yağışı 100 köy yolunun ulaşıma kapanmasına sebep oldu.

Erzurum İl Genel Sekreterliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için seferber olurken, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının hafta boyunca etkisini sürdürmesinin beklendiğini kaydettiler.

İl Genel Sekreteri Selami Altınok, kış mevsimi öncesi karla mücadele ekiplerinin hazır duruma getirildiğini ve karla mücadele için yoğun bir çalışma dönemine başladıklarını bildirdi. Geçtiğimiz yıllara oranla personel ve araç sayısının artırıldığını dile getiren Altınok, kapalı köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açmak için yoğun çaba sarfettiklerini bildirdi.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışı sonrası buzlanma ve don konusunda vatandaşları uyardılar. Hava sıcaklıklarının gece eksi 20 derecelere kadar düşmesinin beklendiğini belirten meteoroloji yetkilileri, dün gece Erzurum'da en düşük hava sıcaklığının eksi 4, Kars, Ağrı ve Bayburt'ta eksi 2 ve Ardahan'da eksi 3, Erzincan'da eksi 1, Iğdır'da 2 derece olarak ölçüldüğünü bildirdiler.

ERZURUM'DA 100 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:38:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 12:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?