8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kar kalınlığı 30 santimetre

Erzurum'da dün gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar sürerken, şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. 

Son yılların en sıcak kış aylarını geçiren Erzurumlular bugün sabah kalktıklarında kar sürpriziyle karşılaştı. Dün gece başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı kentte hayatı olumsuz yönde etkilenmeye başladı. Sabah iş ve okullarına gitmeye çalışan vatandaşlar, karlı yollarda yürümekte zorlanırken, sürücüler de karla kaplanan araçlarını temizlemeye çalıştı. 

Yılın ilk karında kar topu oynayan vatandaşlar, "Uzun süredir beklediğimiz kar nihayet yağdı. Erzurum karla özdeşleşmiş. Kar olmadı mı kentimizin güzelliği sanki kayboluyor. Kayak tesislerimizi de var. Bu kar onlara yaradı" dedi. 

Öte yandan, kar nedeniyle şehirlerarası yollarda trafikte aksamalar yaşanırken, Erzurum-Bayburt karayolu Kop mevkiinin ve Erzurum-Çat-Bingöl karayolunun trafiğe kapandığı, yol açma çalışmalarına başlandığı bildirildi. Dağlık kesimlerdeki köy yollarının da ulaşıma kapandığı belirtildi. 

6 KÖY ULAŞIMA KAPANDI

Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle 6 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Erzurum İl Kriz Merkezi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kar yağışı sebebiyle Horasan İlçesi'nde 2, Şenkaya'da da 4 köy yolu olmak üzere 6 köyün 25 kilometre uzunluğundaki yolu ulaşıma kapandı. Yolların ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı. 

Ana yollarda ise ulaşım normal olarak sürdürülüyor. Dün yağan karla birlikte Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı akşam yapılan ölçümle 18 santimetre olarak belirtildi. 

Erzurum şehir merkezindeki kar kalınlığı ise 10 santimetre olarak belirlendi. Kar yağışı sebebiyle Erzurum ve ilçelerinde ise 2 ila 5 santimetre arasında kar kalınlığı ölçüldü. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreyi aştığı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 11:44:24
Güncelleme :22 Aralık 2006 Cuma 12:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?