4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kar kalınlığı ölçümlerine itiraz var

Türkiye Kayak Vakfı Başkanı 2. Başkanı Murat Tosun ve Erzurum Kayak Öğretmenleri Derneği üyeleri, meteorolojinin Palandöken'de kar ölçüm cihazının bulunduğu bölgede bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Kayak öğretmenleri adına basın açıklamasını okuyan Tosun, Türkiye'nin en uzun pistlerine sahip Palandöken'de meteorolojinin kar yüksekliğini gösteren ölçüm cihazının, hiçbir zaman normal ölçülerde kar durumunu göstermediğini iddia etti.

Kar ölçüm cihazının bulunduğu sivri ve sırt bölgenin sürekli etkili olan tipi nedeniyle kar tutmadığını ifade eden Tosun, bu nedenle verilen rakamların Palandöken Kayak Merkezi pistlerindeki kar kalınlığını yansıtmadığını öne sürdü.

Pistlerde 50-70 santimetrelik kar bulunduğunu, ancak meteorolojinin kar kalınlığını internette ve basın bültenlerinde 10-20 santimetre olarak gösterdiğini kaydeden Tosun, şunları kaydetti:

''50-70 santimetreyi bulan kar kalınlığının internette ve basın bültenlerinde 10-20 santimetre olarak gösterilmesi nedeniyle kayakseverler, Palandöken'de kar yok izlenimine kapılarak kayak merkezimize gelmekten vazgeçmektedir. Meteorolojinin bu yanlışlığı düzelterek ölçüm cihazını kayak pistlerini bilen uzman kayakçılara danışarak doğru yere koymasını, kayak öğretmenleri ve Türkiye Kayak Vakfı olarak talep ediyoruz.''

Dedeman Otel Genel Müdürü Nuri Avşarer da gazetecilere yaptığı açıklamada, Meteoroloji yetkilileri ve Erzurum Valiliği ile söz konusu sorunu görüştüklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti.
 

A.A
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?