7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kar tatilcilere sefa belediyelere cefa

KAR TATİLCİLERE SEFA, BELEDİYELERE CEFA OLDU

Sömestr tatilinde Palandöken'i tercih edenleri sevindiren kar Erzurum büyükşehir ve alt belediyelere 10 milyon liralık bir külfet getiriyor. Belediye başkanları, bütçelerinin büyük bir bölümünü kar temizleme çalışmasına harcadıklarını belirterek kar tazminatı alamamaktan yakındılar.

Erzurum'da karla mücadele için en fazla harcamayı Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi bu kış sezonunda karla mücadele için 5 milyon, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyeleri de 5 milyon olmak harcamayı planlıyor. Genellikle kar temizleme çalışmaları için belediye ekipleri 3 vardiye halinde çalışıyor. Personele mesai bitiminden sonra da fazla mesai ödeniyor. Kar temizlemede kullanılacak iş makinalarının akaryakıt ve bakım giderleri ile tuza harcama yapılıyor.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Palandöken'de kış turizmi için kar yağışı yararlı olurken, belediyeler için külfet olduğunu bildirdi. Başkan Ali Korkut, "Kar Erzurum için turistik açıdan oldukça önemli, ancak belediyelere ekonomik yük getiriyor. Malesef kış aylarında karla mücadele için ayrı bir ödenek alamıyoruz. Her kar yağışı sadece Yakutiye belediyesi için 200 bin liralık ek bir masraf getiriyor" diye konuştu.

KAR TATİLCİLERE SEFA, BELEDİYELERE CEFA OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 11:09:01
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 12:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?