7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kar temizleme seferberliği başladı

Palandöken Belediyesi’nce kar yağışının başlamasıyla birlikte kar temizleme ve buzlanmayı önleme çalışması başlatıldı.


25 personel ve 4 araçla Palandöken İlçesi’nin 17 mahallesine giren ekipler, kar temizleme ve cüruf dökme çalışması yaptılar. Ekipler sabaha kadar mesai yaparken, Başkan Birdal’da zaman zaman çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Birdal yaptığı açıklamada, ekiplerin bayram süresince gece gündüz çalıştıklarını, bayram nedeniyle kurban atıklarının anında kaldırıldığını, şimdi de ekiplerin kar temizleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Çalışmaları yerinde izlediğini ifade eden Başkan Birdal, “Bayramın ikinci günü olması sebebiyle kurban atıklarından temizlenmiş kurtulmuştuk. Yoğun kar yağışı başladı tabi Erzurum da karın mevsimi yağması gerekiyor bizde gecenin bu saatlerinde şu anda saatler 11-15 gösteriyor, 4 ekip 25 personel arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu ekiplerimiz tuzlama çalışması da yapıyor” dedi.
Kar yağışının devam etmesi halinde ekip ve araç sayısını iki misline çıkaracaklarını belirten Başkan Birdal, şunları söyledi:


“Bayramlarda Erzurum da vatandaşımız akrabalarını büyüklerini ziyaret ediyorlar
insanlarımız sabah yoğun kar yağışından etkilenmeyecek şekilde çalışmalarımızı bitirip rahat ettirmeye çalışıyoruz. Şu anda araç parkımızdan bir sorunumuz yok. Eksiklerimizi göreve gelir gelmez tamamlamıştık. Şu an itibariyle birçok belediyeden daha çok imkanlara sahibiz. Artık karın yolları kapatmasına imkan vermiyoruz. Yağan kara anında müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımız sabah evlerinden çıktıklarında yolların temizlendiğini görüyorlar. Ne okul kapanıyor ve nede insanlar işlerine geç kalıyorlar. Ekiplerimiz gerektiği anlarda gece sabaha kadar mesai yapıyorlar”

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 13:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?