8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Kar ve kirli hava, gözün düşmanı

KAR VE KİRLİ HAVA, GÖZÜN DÜŞMANI

Göz Doktoru Nihat Çağlar, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte göz hastalıklarında artış olduğuna dikkat çekerek, "Kış mevsiminde gözlerimize daha fazla özen göstermeliyiz. Çünkü kar ve kirli hava, gözün en büyük düşmanı" dedi.

Özel Net-Gör Göz Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Nihat Çağlar, kış mevsiminde gözleri çeşitli tehlikelerin beklediğini belirtirken dağcı ve kayakçıları bu konuda daha dikkatli olmaya davet etti.

Kar ve kirli havanın gözlerin en büyük düşmanı olduğuna dikkati çeken Dr. Çağlar, "Kışın yanan soba ve kaloriferlerin oluşturduğu hava kirliliği ile kar yağışının ardından çevrede oluşan beyaz örtü, kornea denilen gözün en ön kısmında bulunan saydam dokuyu bozuyor. Gözdeki bu rahatsızlık yüksek kesimlerde kendini daha çok hissettiriyor. Kayakçı ve dağcılar bu nedenle daha fazla dikkatli olmak zorundalar. Korneada meydana gelen zedelenmeler nedeniyle kış aylarında gözlerde yanma, sulanma, kaşıntı, batma

gibi rahatsızlıklar görülür. Kirlilik ve kardan korunmak için güneş gözlüğü kullanmalıyız. Ancak gözlük seçiminde de dikkatli davranmak zorundayız. Kalitesiz gözlükler gözleri dış tehlikelerden korumaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 10:29:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 10:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?