4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kar ve tipi Erzurum'u esir aldı

KAR VE TİPİ ERZURUM'U ESİR ALDI

Erzurum'da erken bastıran kara kış İl Özel İdaresi ekiplerini zor durumda bıraktı.

Erzurum-Tekman karayolunda karla mücadele çalışması yapan ekipleri kontrol etmeye giden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok Hınıs Boğazı'nda tipiye yakalandı. Tipi nedeniyle yolda ilerlemekte güçlük çeken Genel Sekreter Selami Altınok'u bölgede çalışma yapan il Özel İdaresi ekipleri kurtardı.

Erzurum'da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve zaman zaman yaşanan yoğun tipi ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum-Tekman karayolunda karla mücadele çalışması yapan İl Özel idaresi'ne bağlı ekipler kar ve tipi karşısında oldukça zor anlar yaşadı.

Ekipleri denetlemek üzere Palandöken Kayak Merkezi'nin arka tarafında yer alan Hınıs Boğazı'na giden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altunok makam aracının kayması sonucu zor anlar yaşadı. İl Özel İdaresi ekipleri yolda kalan aracın etrafındaki kar birikintilerini temizleyerek aracı kurtardı. Çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Altınok, yağan kar ile birlikte karla mücadele çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Erzurum'da 5 ay karla mücadele çalışmasının zor şartlar altında yapılabildiğini söyleyen Altınok, "Geniş bir coğrafyada yer alan ilimizde karla mücadele çalışmaları özellikle kış dönemlerinde önemli bir yer tutuyor. Ekiplerimiz kapalı olan tüm köy yollarını en kısa zamanda ulaşıma açmak için seferber oluyorlar" dedi.

Gerekli ekip ve teçhizatın eksiksiz olduğunu ve karla mücadelede herhangi bir sorun yaşamayacaklarını dile getiren Altınok, yaklaşık 200 personel ve 100 araçla karla mücadele çalışması yaptıklarını bildirdi.

KAR VE TİPİ ERZURUM'U ESİR ALDI
KAR VE TİPİ ERZURUM'U ESİR ALDI
KAR VE TİPİ ERZURUM'U ESİR ALDI
KAR VE TİPİ ERZURUM'U ESİR ALDI
KAR VE TİPİ ERZURUM'U ESİR ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 15:47:00
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 16:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?