6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kar yağışı gittikçe şiddetleniyor

Erzurum'da Kurban Bayramı'nın 2. günü başlayan kar yağışı bugün şiddetini artırarak devam ederken, bazı vatandaşlar kayak takımlarını alarak şehir merkezinde kayak yapmanın, çocuklar ise kızakla kaymanın tadını çıkardı.


Kar kalınlığının şehir merkezinde 6, Palandökende ise 20 santimetreye ulaştığı Erzurum'da hayat bir yandan olumsuz yönde etkilenirken, karın tadını çıkaranlar da var. Önceki yıllara göre geciken kar yağışı, şehri tamamen beyaz örtüyle kaplarken, bunu fırsat bilen bazı vatandaşlar da kayak yapmak için kendilerini dışarı attı. Tarihi Çifte Minareler önüne kayak takımlarıyla çıkan ve burada kayak yapan vatandaşlar, " Erzurum'a kar yakışıyor. Bu sene gecikti ama bayram günü iyi yağmaya başladı. Palandöken'de daha pistler ezilmediği için biz de şehir merkezinde kayak yapıyoruz. Erzurum'un her tarafı kayak pisti gibi zaten" dediler.


Kar yağışıyla birlikte Erzurum'da adeta kartpostallık görüntüler oluştururken, karın tadını her zamanki gibi çocuklar doyasıya çıkardı. Soğuk havaya aldırış etmeden saatlerce kızak kayan çocuklar, çok mutlu olduklarını söylediler.


Öte yandan kar yağışı çevre yollarda olumsuzluklara neden oldu. Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Erzurum'un Karayazı ilçesi ile Göksu mevkii arasındaki karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Yetkililer, tipinin kesilmesinin ardından yolun açılması için çalışmalara başlanacağını söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde gece başlayan kar yağışı etkisini sürdürürken, gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 2 dereceyle Kars ve Erzurum'da ölçüldü. Bölgedeki diğer illerde gece en düşük hava sıcaklıkları ise Ardahan'da sıfırın altında 1, Erzincan ve Ağrı'da 0, Iğdır'da 1 derece olarak kaydedildi. Bölgede bugün en yüksek hava sıcaklıklarının Erzurum'da 3, Ağrı ve Erzincan'da 8, Kars'ta 6, Iğdır'da 4, Ardahan'da da 3 derece olacağı tahmin ediliyor.


Yetkililer, kar yağışının görüldüğü bölgelerde gece hava sıcaklıklarının sıfırın altında 10-15 derece seviyelerine düşebileceği uyarısında bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 14:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?