7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kara kış etkisini gösteriyor

ERZURUM'DA KARA KIŞ

Erzurum'da öğle saatlerinde yeniden başlayan kar yağışı etkili olurken yüksek kesimlerde tipi ve sis nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Kış turizminin gözde mekanlarından Palandöken yeniden beyaz gelinliğini giyindi. Tipi ve fırtınanın etkili olduğu Palandöken'de araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Onlarca araba yolda mahsur kaldı. Uzun bir süredir pastırma yazı yaşayan Erzurum, Batı'dan gelen yağışlı havanın etkisi altına girdi. Dün gece yarısı başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Çeşitli seminer ve kamp için Palandöken'deki otellere gitmek isteyen çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. Arabaların çıkamadığı

Palandöken'e vatandaşlar yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Çekiciler yolda kalan araçları kurtarmaya çalışırken trafik polisleri dağa giden araç sürücülerini zincir takmaları konusunda uyardı.

Karın tadını çıkaran bazı Erzurumlular da mangal yaktı. Kar üzerinde mangal keyfi yaşayan Erzurumlular, "Erzurum kendine geldi. Karsız Erzurum düşünülemez. Bugün beyaz örtüsüyle bütünleşti" dediler.

Öte yandan tipi ve kar yağışına rağmen Palandöken'e gelenler gördükleri tablo gibi manzaranın tadını hatıra fotoğraf çektirerek çıkardı. Bazı öğrenci grupları da uzun süre kartopu oynayarak eğlendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece yapılan ölçümlerde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında bir derece ile Ardahan'da yaşandı. Yetkililer diğer illerden Ağrı'da 0, Erzurum'da 1, Muş'ta ve Iğdır'da 2, Kars'ta 3 ve Erzincan'da 4 olarak belirlendiğini açıkladı. Palandöken'de kar kalınlığı 20 santime ulaştı.

ERZURUM'DA KARA KIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2010 Pazar 15:07:04
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 11:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?